Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Синергія малих, середніх і великих агровиробників дозволить реалізувати виробничий та економічний потенціал України
Автор: Сергей Грищук      Дата: 03.11.2017 15:43


     Малий, середній, великий виробник — кожен має свою нішу та шлях до ефективності. Одночасний їх розвиток дозволяє забезпечити широкий спектр завдань — від насичення внутрішнього ринку продовольством та забезпечення зайнятості в сільській місцевості, до реалізації експортного потенціалу та стабілізації валютного балансу країни. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час виступу на міжнародної виставки ефективних рішень для агробізнесу «АгроКомплекс 2017».
     «Сьогодні великий агробізнес працює на рівні кращих світових стандартів. Крім традиційних вже експортних лідируючих позицій по зернових культурах, олії, м’яса курятини, останнього року отримали значне зростання за новими категоріями. У 2016 році експортовано рекордну кількість цукру (466 тис. тонн), борошна (371 тис. тонн). Тільки за дев’ять місяців цього року експорт молочної продукції зріс на 76% порівняно з минулорічним періодом, причому поставки вершкового масла практично вчетверо», — повідомила заступник Міністра.
     За її словами, гарні позиції мають і невеликі виробники, виходячи на зовнішній ринок з продукцією ягідництва, садівництва, органічною. В минулому році були зафіксовані рекордні обсягу експорту свіжих ягід: полуниці (2,3 тис. тонн), малини (675 тонн), чорниці (1,5 тис. тонн), лохини (1,3 тис. тонн) та інших. Даний товарний сегмент потребує особливих умов зберігання та транспортування, тому є складним для реалізації навіть на внутрішньому ринку. Тут важливу роль грає інформаційна та маркетингова підтримка. У листопаді цього року Мінагрополітики разом з ФАО організовує ряд навчальних семінарів з питань експорту свіжих та заморожених ягід до ЄС.
     «За різними оцінками потенціал сільського господарства використаний наполовину. Криється він у економічному зміцненні малого виробника, розвитку кооперації. Варто відзначити цікаву тенденцію, що все більше великих українських компаній вже працює у форматі кооперації з малими та середніми виробниками, або підтримуючи створення кооперативів», — зазначила Олена Ковальова. На її думку, така співпраця є вигідною: для великих гравців — це забезпечення якісної гарантованої за обсягами сировинної бази, для малих — можливість отримувати фінансову підтримку та виходити на нові ринки. Держава ж отримує зростання зайнятості у сільській місцевості.
     «Саме розуміючи потенціал малого виробництва, вже зроблені кроки з фінансової підтримки його цього та наступного року: фермерства, кооперації, особистих селянських господарств через кооперацію. Зараз шукаємо механізми підтримки ефективного дорадництва», — резюмувала Олена Ковальова.
     Довідково:
     Участь у міжнародні виставці «АгроКомплекс 2017» взяли більше 250 учасників.
     На офіційному відкритті були присутні: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, народний депутат України Леонід Козаченко, представники галузевих асоціацій, міжнародних проектів технічної допомоги, аграрного бізнесу та експерти аграрної галузі.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 602 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16331
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика