Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

МИКОЛАЇВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ТЕАТР ДРАМИ ТА МУЗИЧНОЇ КОМЕДІЇ ВІДЗНАЧИВ 90-РІЧЧНИЙ ЮВІЛЕЙ
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 05.11.2017 08:45


МИКОЛАЇВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ТЕАТР ДРАМИ ТА МУЗИЧНОЇ КОМЕДІЇ ВІДЗНАЧИВ 90-РІЧЧНИЙ ЮВІЛЕЙ      Відбулося святкування з нагоди відзначення 90-річчя з дня заснування провідного театрального закладу області - Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії.
     
     Святкові заходи розпочалися погашенням власної марки Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії, випущеної обмеженим тиражем спеціально до 90 річчя закладу. На одному із конвертів і марці зображено фасад театру, на іншому - сцена з вистави «Маруся Чурай». Ці екземпляри після спецпогашення були передані на вічне зберігання в Миколаївський обласний краєзнавчий музей.
     
     Свій 91-й сезон театр розпочав виставою-бенефісом "90 перлин на оксамиті рампи", яку відвідали народні депутати України, перший заступник Миколаївського міського голови Андрій Дадівєрін, депутати Миколаївської обласної та міської рад, визначні діячі культури.
     
     Вітаючи колектив театру з ювілеєм, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук відзначив значний вклад театру у розвиток культурного життя Миколаївщини та вагомі творчі досягнення закладу.
     «Цей театр особливий, тут панує український дух, українське слово, українська пісня. Цей театр унікальний за своїм творчим профілем – він поєднує новаторство і творче опрацювання класичної спадщини», - сказав Юрій Рибачук.
     
     Він також вручив грамоти Міністерства культури України працівникам театру, акторам театральної трупи за їх визначний вклад у розвиток культури.
     
     Представлена колективом театру творча програма - «90 перлин на оксамиті рампи» - в повній мірі розкрила значний потенціал трупи та познайомила глядачів з різнобарвною палітрою жанрів та форм сценічної майстерності театру.
     
     Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії розпочав свою творчу діяльність 1 листопада 1927 року зі створення при Миколаївській окружній політосвіті Театру юного глядача. У 1980 році театру присвоїли новий статус — Миколаївський український театр драми та музичної комедії під керівництвом головного режисера театру, заслуженого діяча мистецтв України Олега Ігнатьєва. У вересні 2001 року йому було присвоєно статус академічного. У театрі відкрито Малу сцену - одним з напрямків якої є просвітницька діяльність. Кожного сезону тут відбувається 8-9 прем'єр Лише за останні десять років театр показав 3200 вистав, які подивилися понад 1,5 мільйона глядачів. За роки свого існування театр з успіхом побував з гастролями у більш ніж 100 містах. Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії є учасником багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів, в яких посідав почесні місця, серед них: Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», «Класика — сьогодні», «Херсонеські ігри», Всеукраїнський телефестиваль «Калинові острови», «Найкраща музична прем'єра» та багато інших.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 929 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16361
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика