Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У 2005 році виповнилося 60 років першому в світі експорту газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.05.2005 12:04


     У 2005 році виповнилося 60 років першому в світі експорту природного газу. Саме у березні 1945 року розташований у Львові трест “Укргаз” вперше в історії газової промисловості розпочав міждержавну передачу газу з родовищ Львівської області до Республіки Польща.
     
      Експорт газу з родовищ Львівщини відбувався через газопровід Опари-Самбір-Перемишль-Стальова Воля (довжина – 210 км, діаметр – 300 мм), який було збудовано під час німецької окупації та реконструйовано силами “Укргазу” протягом 1944-1945 років. За короткий термін було відпрацьовано технологію міждержавної передачі газу та збудовано пункт передачі газу в селі Дроздовичах Мостиського району Львівської області.
     
     Протягом 60 років роботи міждержавного газопроводу з України на територію Польщі було передано понад 135 млрд. кубометрів газу. За 2004 рік через пункт у Дроздовичах, який нині функціонує в системі магістральних газопроводів УМГ “Львівтрансгаз”, до Республіки Польща було передано 4 млрд. 553,2 млн. кубометрів газу.
     
      З нагоди ювілею першого експорту газу УМГ “Львівтрансгаз” 11-12 травня 2005 року провели науково-практичну конференцію “Шістдесятиріччя експорту газу з України та роль газотранспортної системи України в реалізації експортних поставок газу в Європу”, у якій взяли участь ветерани газотранспортної галузі, науковці та керівники ДК “Укртрансгаз” та УМГ “Львівтрансгаз”, а також представники компаній Polskie Gornictwo Naftowe I Gazownictwo S.A (PGNiG, Польща), концерну Ruhrgas (Німеччина) та АТ “Белтрансгаз” (Білорусь).
     
      Учасники конференції обговорили актуальні питання роботи газотранспортної системи України в системі газопостачання Європи, історії та перспектив підземних газосховищ України, а також стан і перспективи видобутку газу в Україні на найближчий час. Учасники слухань також мали змогу ознайомитися з роботою Більче-Волицького та Дашавського підземних сховищ газу і пункту міждержавної передачі газу в с. Дроздовичі. Під час конференції та святкувань велика група ветеранів та нинішніх працівників УМГ “Львівтрансгаз” отримала почесні відзнаки та грошові премії від НАК “Нафтогаз України”, ДК “Укртрансгаз” та Львівської облдержадміністрації.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1719 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1651
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика