Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Експорт української аграрної продукції зріс на $ 2,7 млрд порівняно з 2016 роком
Автор: Сергей Грищук      Дата: 29.11.2017 11:08


Експорт української аграрної продукції зріс на $ 2,7 млрд порівняно з 2016 роком      За 10 місяців поточного року експорт української аграрної та харчової продукції сягнув позначки у $ 14,7 млрд та продемонстрував збільшення на 22,7% або $ 2,7 млрд порівняно з відповідним періодом 2016 року. Імпорт при цьому збільшився на 8% та склав $ 3,6 млрд.
     Такі дані повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
     «Цікаво відмітити, що трійку країн лідерів серед імпортерів нашої аграрної продукції за січень-жовтень 2017 року сформували Індія (11,3% від загального експорту), Єгипет (7,5%) та Нідерланди (6,9%). При цьому глобально регіональний розріз агроекспорту не змінився: до країн Азії ми експортували понад 42% нашої продукції, до країн ЄС – 31,9% і до країн Африки - 14,7% », - розповіла заступник Міністра з питань євроінтеграції.
     Вона додала, що за десять місяців поточного року помітно збільшились постачання на світові ринки таких продуктів: абрикос, вишень, персиків, слив – $ на 8,6 млн, борошна пшеничного – на $17,7 млн , цукру – на $121,4 млн, м’яса та субпродуктів домашньої птиці - майже на $83 млн, вершкового масла - на $69,1 млн, яловичини мороженої - на $36,1 млн, хлібобулочних та кондитерських виробів - на $23,8 млн, екстрактів солодових, продуктів з борошна, крупи – на $52,6 млн.
     «Дані статистики підтверджують наші попередні прогнози щодо збільшення річних обсягів аграрного експорту на 15-20% у 2017 році порівняно з попереднім роком», - резюмувала Ольга Трофімцева.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 663 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16750
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика