Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Збільшення обсягів торгівлі та експорту українських товарів і послуг до Грузії – пріоритет номер один у двосторонніх відносинах
Автор: Сергей Грищук      Дата: 29.11.2017 11:12


     28 листопада, у Тбілісі завершився Офіційний урядовий візит під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана під час якого заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговий представник України Наталія Микольська взяла участь у форумі “Tbilisi Belt and Road Forum” та низці зустрічей високого рівня.
     
     Збільшення обсягів торгівлі між Україною та Грузією – пріоритет номер один для Уряду України та Уряду Грузії. Під час зустрічей з Президентом, Прем’єр-міністром та Головою Парламенту Грузії делегація обговорила активізацію діалогу в політичній та економічній сферах, співпрацю щодо зростання експорту українських товарів та послуг до Грузії, а також поглиблення логістичних зв’язків з державами–сусідами.
     
     “Для нас дуже важливо відновити об’єм торгівлі, який був із Грузією до моменту військової і торговельної агресії Російської Федерації. Історично складалося так, що товар з України до Грузії рухався залізницею, через територію Росії. Тому, першочерговим завданням є налагодження прямого морського сполучення між Україною і Грузією для того, щоб українські товари і далі могли рухатися до Азербайджану, Казахстану, Китаю та інших країн», — зазначила заступник Міністра - Торговий представник України Наталія Микольська, підсумовуючи результати візиту.
     
     Окрема увага приділялася співпраці в рамках Регіональної конвенції про Пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження, а саме створенню спільних українсько-грузинських підприємств для експорту товарів на ринки третіх країн. Важливо, що посилення контактів “бізнес до бізнесу” підтримується на урядовому рівні.
     
     Український експорт до Грузії зростатиме, якщо відкрити бізнесу зручний шлях доставки. Тому під час урядових зустрічей у Тбілісі говорили про зниження вартості доставки товарів поромним сполученням і маршрутом “Шовковий шлях” – альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки до третіх країн в обхід території Росії. Використання спільного потенціалу та логістичних можливостей “трикутника” Україна-Грузія-Азербайджан сприятиме експорту товарів і послуг до Китаю.
     
     Експорт товарів і послуг до Грузії за дев’ять місяців 2017 року склав $ 323,6 млн і збільшився на 5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лише експорт товарів до Грузії за дев’ять місяців 2017 року зріс на 9,4%. Це позитивно для українсько-грузинських відносин з огляду на те, що за підсумками минулого року поставки українських товарів були меншими на 3%.
     
     Інфографіка про торгівлю між країнами за 9 місяців 2017 року: http://bit.ly/2hXSgxY та за 2016 рік: http://bit.ly/2iYea5b


Автор: Сергей Грищук прочтений: 575 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16755
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика