Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Bosch не чекає на майбутнє, а втілює його в життя вже сьогодні
Автор: Сергей Грищук      Дата: 07.12.2017 18:55


     У листопаді 2017 року в Києві відкрився новий головний офіс Robert Bosch Ukraine. На площі у 1570 м2 втілено сучасний концепт організації робочого простору IWC (Inspiring Working Conditions), що дозволяє ефективно працювати в атмосфері відкритості, інноваційності, екологічності, безпеки та комфорту.
     
     З вікон сьомого, останнього поверху бізнес-центру «Silver Breeze» на Русанівці відкривається мальовнича панорама на Дніпро та архітектурні пам’ятки правобережжя столиці. Продуманий дизайн та сучасні меблеві рішення створюють відчуття простору і всередині.
     
     
     
     Відкритість та співробітництво
     
     Для ефективної роботи в офісі співробітники мають простір для індивідуальної та проектної роботи, а також місця для формальних та неформальних зустрічей. Саме неформальному спілкуванню сприяють зони для відпочинку, зайняття фітнесом, простора кухня з сучасним обладнанням та ігрова кімната для дітей співробітників.
     
     «Щоб відчути ідеологію IWC та зануритися у робочі процеси компанії, представники Bosch організували нам ознайомчу поїздку в Штутгарт, Мюнхен та Будапешт – серце індустрії корпорації, – розповідає Олена Самолюк, керівник проектів Lemon Construction – компанії, що виконувала управління проектом та розробку дизайн-концепту. – За сім місяців роботи з Bosch ми відчули свою причетність до глобальної філософії цінностей та нових підходів до робочого простору, який допомагає продуктивно працювати, взаємодіяти, створювати інноваційний продукт в умовах комфорту та ергономічності. Дизайн офісу достатньо лаконічний, з різними опціями як для командної, так й індивідуальної роботи».
     В Україні Robert Bosch одна з небагатьох компаній, яка запропонувала можливість екологічної роботи за моторизованими столами абсолютно всім своїм співробітникам. Столи дозволяють індивідуально налаштовувати висоту робочої поверхні до побажань кожного.
     
     У більшості співробітників немає фіксованих робочих місць, а у керівників – окремих кабінетів, що змінює звичну систему роботи. В офісі втілено інноваційний та ефективний метод для роботи великих команд – sharing desk, який означає, що кожного ранку співробітники самі вирішують, де їм сьогодні розміститися – в залежності від типу завдання, яке вони перед собою ставлять. Нова мобільність є запорукою ефективної співпраці між усіма структурними підрозділами компанії.
     
     У генерального директора також більше немає окремого робочого столу та власного кабінету. В новий офіс переїхав раритетний стіл керівників Robert Bosch Ltd у п’яти поколіннях (компанія у 2018 році відзначатиме 25-літній ювілей своєї діяльності в Україні), але тут йому знайшли нове застосування – він перетворився на стіл для настільного тенісу.
     
     В офісі діє принцип чистого столу, коли після робочого дня кожен співробітник прибирає зі стола усі особисті речі і залишає їх в індивідуальній шафці. Адже невідомо, де буде настрій працювати завтра.
     
     Окрім простору для роботи, в офісі є багато різноманітних локацій для комунікації, навчання та релаксу: кімнати для нарад на різну кількість осіб, учбовий клас, Silent room (якщо потрібно сконцентруватися та попрацювати в тиші), Non-silent room (для батьків, які приходять попрацювати в офіс з дітьми або для неформального обговорення соціальних проектів), лаунж-зони та відкрита тераса з видом на Дніпро та правий берег столиці, кімнати для конференцій, сім Skype-кімнат для телефонних або Skype-нарад, де можна поспілкуватися, не заважаючи колегам.
     
     «У новому офісі приємно працювати, тому що є відчуття відкритості та свободи, а також можливості знайти для себе саме те місце для роботи, що відповідає настрою та завданню на цей момент. Така атмосфера сприяє ефективній роботі, яку безперечно очікують від нас наші партнери», – говорить генеральний директор Robert Bosch Ukraine Віталій Бульда.
     
     
     
     Безпека та інноваційність
     
     Велику увагу приділено питанню безпеки. Це не лише фізична охорона в режимі 24/7, але й сучасна комплексна система від Bosch Security Systems. Інтеграційна платформа Bosch Building Integration Systems об’єднує всі підсистеми безпеки: відеоспостереження, систему контролю та керування доступом, охоронну сигналізацію, пожежну сигналізацію та систему оповіщення. Взаємодія підсистем дозволяє швидко та якісно реагувати на будь-які сигнали тривоги через єдиний інтерфейс оператора. Наприклад, при спрацюванні пожежного детектора, оператор побачить на плані приміщення місце його розташування, отримавши відео з камери, яка розташована поруч. При цьому автоматично розблокуються евакуаційні виходи та запуститься оповіщення про пожежу в потрібних зонах.
     
     Система контролю та керування доступом в офіс оснащена зчитувачами, які дозволяють виключити підробку карт доступу завдяки використанню додаткового транспортного ключа. Окремі приміщення з підвищеними вимогами до безпеки оснащені біометричними зчитувачами (сканером відбитків пальців).
     
     Система озвучування працює на базі Plena Matrix. Вона забезпечує всі потреби сучасного офісу. Якісний фоновий звук на рецепції та в зоні відпочинку, розбірливе звукове оповіщення у випадку надзвичайної ситуації для вчасної евакуації, звукопідсилення мікрофонів для проведення презентацій або урочистих заходів або навіть драйвовий звук для кіноперегляду усім офісом після роботи.
     
     Серверна кімната має автономну газову систему пожежогасіння та межу вогнестійкості 90 хвилин.
     
     
     
     Функціональність
     
     Компанія однією з перших в Україні відійшла від стандартної телефонії та почала використовувати Skype for Business Telephony. На робочих столах ви не побачите звичних телефонів. Навіть якщо користувач відсутній у Skype, цей дзвінок буде переадресовано на мобільний.
     
     
     
     Екологічність
     
     Бути інноваційною і відповідальною компанією – це дбати про екологічність. В новому київському офісі Robert Bosch енергозберігаючі технології в системах кондиціонування і опалення допомагають заощаджувати електроенергію, всі освітлювальні прилади виконані за LED-технологією, застосовується роздільний збір сміття. Високоякісне килимове покриття Interface не лише має кращі показники по звукопоглинанню та звукоізоляції, а ще й до 80% складається з повторно перероблених матеріалів, що допомагає зберігати глобальну екологію.
     
     
     
     Комфорт
     
     «Було завдання зробити офіс якісним, технологічним, ергономічним та мобільним – таким, який відповідає усім міжнародним стандартам Robert Bosch GmbH», – розказує генпідрядник і постачальник меблевих рішень «Магнат Дизайн Центр».
     
     При великій кількості людей неминуче утворюється значний шум. Але в офісі Bosch ви його не почуєте та не відчуєте. Комфортний акустичний фон забезпечують розумні рішення для підлоги, стін і меблів. Кімнати для переговорів і Skype-кімнати обладнано системами скляних перегородок GlassSystem. Перегородки між робочими столами Haworth поглинають до 70% шуму.
     
     Для того, щоб вирішити задачі мобільності простору, застосовано трансформовані меблеві рішення. Завдяки цьому кімнату для переговорів можна легко перетворити на лекторій, тренінг-зал або зону для офіційної зустрічі.
     
     Зручні меблі в офісі – моторизовані столи та дуже комфортні крісла – від одного з трьох рекомендованих в Bosch виробників і постачальників – фірми Haworth (Німеччина). Всі столи мають електроуправління регулювання по висоті, можна сидіти або стояти під час роботи. В кріслах Comforto від Haworth можна працювати весь день – без болю в спині, затікання ніг або напружених плечей.
     
     
     
     Компанія Robert Bosch в Україні сердечно дякує усім, хто півроку невтомно працював пліч-о-пліч з її командою задля створення філософії та дизайну головного офісу. Зокрема, компаніям Lemon Construction, «Магнат Дизайн Центр», DEKOM, фітодизайнерам з Першої квіткової компанії.
     Тепер офіс компанії ТОВ «Роберт Бош Лтд.» має адресу:
     м. Київ, проспект Павла Тичини, 1 В, будівля «А» (ТОЦ «Silver Breeze»)


Автор: Сергей Грищук прочтений: 609 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16924
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика