Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилболтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Вимоги до виробництва цукру приведено у відповідність до європейських
Автор: Виктория Марушкина      Дата: 11.12.2017 12:36


     В рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та реалізації Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2014–2017 роки, Мінагрополітики запровадило положення Директиви Ради ЄС № 2001/111/ЄС від 20 грудня 2001 р про певні види цукру, призначені для харчового споживання.
     Проект документу проходив тривале обговорення з профільними та галузевими асоціаціями, науковцями, виробниками, експертами. Відповідний наказ Мінагрополітики від 02.11.2017 № 592 зареєстровано в Мін’юсті 27 листопада 2017 року за № 1434/31302.
     Даний документ містить термінологію та вимоги до деяких видів цукрів (зокрема, екстра білого, білого, напівбілого цукру), призначених для споживання людиною.
     «Вимоги до виробництва цукру, крім того, що адаптовані до європейських, відповідають положенням Кодексу Аліментаріус (міжнародні харчові стандарти ФАО/ВООЗ). Це важливо з огляду на розширення експорту цукру: минулого маркетингового року було експортовано 769 тис. тонн, а з початку поточного сезону (вересень-листопад) — 126,2 тис. тонн» — зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України О.Ковальова.
     Наказ передбачає перехідний період, вступає в силу з 01 вересня 2022 року.
     Питання виробництва та реалізації на внутрішньому ринку інших цукрів, у тому числі коричневого, регулюються на рівні технічної документації суб’єктів господарювання та встановлених вимог до безпечності харчових продуктів.
     Довідково: інформація про експорт та виробництво
     У сезоні цукроваріння 2016/2017 маркетингового року (вересень 2016 — серпень 2017) було перероблено 13,66 млн тонн цукрових буряків і вироблено 2,008 млн тонн цукру. Здійснювали переробку цукрових буряків 42 цукрозаводи.
     Сезон 2016/2017 маркетингового року став рекордним з експорту вітчизняного цукру — українськими виробниками було експортовано 759 тис. тонн цукру, що майже у 6 разів більше, ніж у 2015/2016 маркетинговому році.
     У поточному сезоні виробництво цукру очікується на рівні минулого року — у межах 2 млн тонн. Приступили до виробництва цукру 46 цукрозаводів.
     Порівняння вимог наказу із нормами ДСТУ


Автор: Виктория Марушкина прочтений: 126 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16986
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика