Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України” визначив напрямки співпраці
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.06.2005 09:22


     17 червня у смт. Чорноморське відбулося спільне засідання Правління НАК “Нафтогаз України” та Ради Міністрів АР Крим. За підсумками засідання ухвалено Рішення, яке визначає основні напрямки співпраці Компанії та АР Крим у 2005 році.
     
     Рішення передбачає активізацію робіт з освоєння ресурсів нафти та газу підприємствами НАК “Нафтогаз України” та участь Компанії у будівництві об’єктів соціальної інфраструктури АР Крим. Підписи під Рішенням поставили Голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Івченко та голова Ради Міністрів АР Крим Анатолій Матвієнко.
     
     Рішенням ухвалено основні показники обсягів робіт підприємств НАК "Нафтогаз України" в АР Крим у 2005 році. Заплановано, що обсяги пошуково-розвідувального буріння складуть 3,45 тис. м, експлуатаційного – 7,7 тис. м, видобутку газу – 1202,0 млн. куб. м, видобутку нафти – 10,4 тис. т, газового конденсату – 75,0 тис. т. Затверджено схему газифікації населених пунктів АР Крим та узгоджено обсяг капітальних вкладень підприємств Компанії у розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів АР Крим.
     
     Рада Міністрів АР Крим взяла на себе зобов’язання сприяти підприємствам НАК "Нафтогаз України" у вирішенні питань, пов'язаних з наданням у землекористування ділянок, призначених для будівництва свердловин, газопроводів, облаштування родовищ та отриманням підприємствами Компанії спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами. Також Рада Міністрів АР Крим зобов’язалася вживати заходів із забезпечення стовідсоткового рівня оплати за природний газ споживачами; вирішити питання підвищення тарифів на теплову енергію до рівня, що покриває собівартість її виробництва; та сприяти укладанню договорів між ТКЕ півострова та ДК “Газ-Тепло”.
     
     НАК "Нафтогаз України" у 2005 році проведе тендер на виконання обробки сейсмічної інформації, отриманої в українському секторі Чорного моря. У 2006 році Компанія придбає нову Стаціонарну плавучу бурову установку вантажопідйомністю 600 т, здатну бурити свердловини глибиною 7500 м при глибині моря 90 м. Компанія також виділить 49,3 млн. грн. на облаштування Одеського і Безіменного родовищ в рамках спільної діяльності.
     
     Довідка: У 2004 році підприємства НАК "Нафтогаз України" в АР Крим видобули 1137 млн. куб. м природного газу; 65,1 тис. т газового конденсату і 10,2 тис. т нафти. Обсяги параметричного і пошуково-розвідувального буріння склали 3,25 тис м, експлуатаційного – 1,2 тис. м.
     
     
     Початкові сумарні ресурси вуглеводнів українського сектора Чорного та Азовського морів складають 1531,9 млн. т. умовного палива. В акваторії зосереджено близько 30% сумарних ресурсів вуглеводнів України. Рівень розвіданості потенційних запасів вуглеводнів в українському секторі Чорного та Азовського морів не перевищує 4%. З регіоном пов'язані перспективи збільшення видобутку природного газу в Україні після 2006 року.
     
     У межах північно-західного шельфу Чорного моря відкрито 8 газових і газоконденсатних родовищ: Голіцинське, Південно-Голіцинське, Штормове, Архангельське, Шмідта, Кримське, Одеське, Безіменне. Розпочато буріння параметричної свердловини на Прикерченському шельфі Чорного моря (структура Суботіна).
     
     На Азовському морі в межах українського сектора відкрито 6 газових родовищ: Стрілкове, Морське, Північно-Керченське, Північно-Булганакське, Східно-Казантипське і Північно-Казантипське.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1677 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1715
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика