Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Фонд соціального розвитку системно допомагає жителям Харківщини
Автор: Сергей Черняк      Дата: 31.12.2017 06:15


     Майже чотири мільйони гривень витратив Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області на реалізацію доброчинних проектів у 2017 році. Завдяки цьому понад п’ять тисяч людей отримали безкоштовні медичні послуги та юридичні консультації, десятки закладів і територіальних громад скористалися адресною допомогою.
     
     Програма «Медицина Харківщини для людей» в дії
     
     На початку року Фонд передав Барвінківській, Первомайській, Валківській і Близнюківській районним лікарням сучасні реанімобілі, придбані його партнерами з Канади. Ці автівки незамінні при перевезенні лежачих пацієнтів з травмами хребта, переламами, інсультами.
     
     «Це машина, яка дозволяє транспортувати будь-якого хворого, з будь-якою патологією, чого раніше ми не могли собі дозволити. Ось, наприклад, останній випадок – ми відвозили до Харкова в обласну травматологічну лікарню дідуся 90 років з переламом стегна. Його прооперували, і ми на цій же канадській швидкій привезли його назад. На звичайній машині зробити це було б дуже важко», - зазначає головний лікар Первомайської ЦРЛ Іван Панарін.
     
     Протягом року Фонд допомагав забезпечувати канадські реанімобілі паливно-мастильними матеріалами, додатковим медичним обладнанням, а також пошив зимову медичну форму для бригад, які працюють на цих машинах.
     
     Власними силами благодійна організація провела в області 127 безкоштовних медоглядів, під час яких жителі віддалених сіл змогли проконсультуватися з висококваліфікованими спеціалістами, пройти ультразвукове дослідження, зняти ЕКГ, визначити рівень цукру у крові, поміряти очний тиск. Усього селянам було надано майже 36 тисяч медичних послуг. Крім того, для п’яти районів Харківщини Фонд закупив 500 доз польської вакцини БЦЖ.
     
     Особлива увага – дітям
     
     Ряду сільських шкіл було подаровано мультимедійні LCD-телевізори, книжки та спортивний інвентар, надано кошти на ремонтні роботи, для кількох дитячих садків придбано іграшки. У селі Семенівка Близнюківського району Фонд встановив дитячий майданчик, для Петрівського аграрного ліцею на Балаклійщині закупив продукти, щоб діти могли безкоштовно харчуватися.
     
     У дитячому таборі «Барвінок», що в селі Курулька Барвінківського району, благодійна організація провела поточний ремонт, встановила спортивний майданчик, організувала навчально-розважальну програму. За літо у закладі відпочило близько двохсот дітей – путівки для більшості з них оплатив Фонд.
     
     «Цей рік став для нашого Фонду роком розвитку, здобуття нового досвіду. Ми не просто продовжили реалізацію наших ключових програм, а розширили їх, залучили нових партнерів, випробували нові форми роботи. І хоча Фонд не в змозі вирішити всі наболілі проблеми в регіоні, ми готові надати свою підтримку там, де вона найбільше потрібна», - каже Валерій Дема, голова Наглядової ради Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області.
     
     Вже традиційно благодійна організація виступила одним зі спонсорів Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко», допомогла провести у шести віддалених районах Харківщини кінопокази в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA. Також Фонд організував серед школярів області конкурс творів «Я – депутат місцевої ради», переможці якого отримали цінні призи – планшети, смартфон та інші корисні гаджети.
     
     Сприяння розвитку громад
     
     В контексті реформи децентралізації Фонд провів для представників органів місцевого самоврядування Харківщини серію інформаційних семінарів, присвячених електронному декларуванню, новинкам земельного законодавства, об’єднанню територіальних громад. Окрім консалтингової, було надано і матеріальну підтримку. Фонд взяв участь у співфінансуванні п’яти міні-проектів, що перемогли в конкурсі «Разом в майбутнє» Харківської обласної ради. Завдяки цим проектам у школах на Балаклійщині та Барвінківщині було замінено вікна, у місті Первомайському встановлено зовнішнє освітлення на двох вулицях, у Валківському районі оновлено частину водогону, для Близнюківського районного будинку культури закуплено сценічне обладнання.
     
     У п’яти районах області продовжують працювати громадські юридичні приймальні Фонду, де населенню надається безкоштовна правова допомога. Протягом року юристи обслугували більше тисячі людей, які потребували консультацій щодо оформлення спадщини, пенсії, врегулювання земельних відносин і вирішення інших питань.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 963 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17355
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика