Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Озимі зернові та ріпак перебувають у стані зимового спокою: cтан рослин на 19 січня 2018
Автор: Иван Медведев      Дата: 22.01.2018 22:24


     Озимі зернові та ріпак перебувають у стані зимового спокою.
     
     Скрізь до встановлення снігового покриву мишоподібними гризунами заселено 5–35, макс. 60–80% (Кіровоградській, Івано-Франківської області) обстежених площ озимих зернових та враховується 0,5–4 жилих колоній. На 3–56% площ озимого ріпаку нараховується 0,5–4, макс. 5 жилих колоній. Через затоплення нір опадами відмічено зниження їх кількості на 5–30% (Івано-Франківська, Рівненська, Херсонська обл.). Багаторічні трави, неугіддя заселені гризунами на 15–100%, де обліковують 2–5, макс. 6 жилих колоній на гектар (неугіддя Дніпропетровської області) з 2–10 норами.
     
     Інтенсивність подальшого розвитку, поширення, а також рівень шкідливості будуть визначатися погодними умовами та ефективністю винищувальних заходів, які здійснюють на площах зі щільністю гризунів понад 3–5 колоній на гектар, застосувуючи родентициди.
     
     Аналізом виїмок продовольчого та фуражного зерна у зерносховищах, складських приміщень на наявність комірних шкідників встановлено, що фуражна пшениця у господарствах Кіровоградської області слабо заражена борошноїдом, фуражний ячмінь у Рівненській області слабо заселений комірними кліщами. В партії гороху в Рівненській області виявлено 2 екз. брухусу на виїмку. Обстеженням зерна пшениці, ячменю, кукурудзи в інших областях комірних шкідників не було виявлено.
     
     Отже, контроль за станом зерна та зернопродуктів, що зберігаються слід проводити постійно і в разі виявлення живих комірних шкідників приступити до знезараження збіжжя через фумігацію дозволеними препаратами відповідно до діючих регламентів застосування. За пониження температури повітря нижче -5ºС можна провести охолодження зерна пасивним (відчинення дверей, вікон) або активним способами, що негативно вплине на розвиток комірних шкідників.
     
     В господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав.


Автор: Иван Медведев прочтений: 932 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17692
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика