Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

„МІЙ ПРЕКРАСНИЙ ДВІР”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.09.2005 11:31


     Діти, батьки та активісти захисту двору будинків на проспекті Радянської України, 4-6 у Києві намагаються вирішити конфлікт навколо скандальної забудови їхнього двору винятково мирними засобами. Під час свята, яке розпочалося 10 вересня о 12.00 у дворі за зазначеною адресою, маленькі мешканці малювали на асфальті двір своєї мрії і доводитимуть інвесторам та їхнім покровителям прості істини: що забирати чуже негарно, а дітям потрібні дитячий майданчик, спортивний куточок, сонце та чисте повітря. Під час акції відбулася виставка дитячих книжок видавництва „А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” й театралізовані дитячі розваги, які дарували дітям молоді київські актори.
      Уже майже півроку мешканці цих двох кооперативних будинків на Виноградарі намагаються реалізувати своє право: одержати у власність прибудинкову територію, гарантоване їм ст.41 ч.1 Земельного кодексу України. Як виявилося, практично всю територію двору, включаючи під’їзні шляхи, дитячий майданчик, майданчик для вибивання килимів, клумби та числені тридцятирічні дерева було віддано в довгострокову оренду ТОВ „ОСЕЛЯ” для будівництва 22-поверхового будинку з підземним паркінгом на 117 автомобілів. Проект забудови, представлений інвестором на Містобудівній раді, перетворює затишний двір на проїжджу частину, а місце для відпочинку та зелені насадження зводяться до мінімуму навіть для вже існуючих будинків, не беручи до уваги ще й новозбудований.
      Яким чином двір кооперативних будинків, який був збудований, облаштований та утримувався протягом 30 років виключно за кошти мешканців, став „землями запасу” та опинився в руках сторонніх людей – залишається загадкою. Але численні протести мешканців змусили Київраду визнати свою помилку і скасувати рішення про виділення землі забудовнику, не схвалила проект і Містобудівна рада. Однак інвестор, схоже, не збирається дослухатися до протестів мешканців і намагається у суді вибороти своє право знищити чужий двір.
      Проте, дитяча акція „МІЙ ПРЕКРАСНИЙ ДВІР” – це тільки початок більш масштабної ініціативи громади Виноградаря, мета якої – згуртувати мешканців та залучити їх до впорядкування власних дворів та відстоювання громадянських, майнових та екологічних прав.
     „Ми розглядаємо цей конфлікт не тільки у площині порушення наших майнових прав. Насамперед, ця забудова абсолютно позбавляє нас і наших дітей безпечного життєвого простору. Наш дитячий майданчик є улюбленим місцем відпочинку для дітей кількох будинків. Звичайно, місто повинно рости і розвиватися, але чому це потрібно робити ціною здоров’я та безпеки наших дітей. З територією нашого двору межує довгобуд, який вже 15 років аж ніяк не прикрашає наш мікрорайон, чому інвесторам не віддають його? Ми хочемо мирно жити на своїй землі і не маємо ні найменшого бажання ставити палатки та лягати під бульдозери, але якщо це буде потрібно для нормального життя та безпеки наших дітей, безперечно ми це зробимо!” – зазначають активісти захисту. Мешканці будинку настільки згуртувалися у боротьбі за власний двір, що майже третина з них об’єдналися в комп’ютерну мережу задля швидкого обміну інформації та оперативного прийняття спільних рішень.
      Організатори акції закликають всіх мешканців Києва не гаяти часу, а терміново приватизовувати свої прибудинкові території та перетворювати їх з підворотень на прекрасні двори!


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1201 оценки: 5 от 1
© Свидетельство о публикации № 1785
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика