Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Станції Чорноморськ-Порт Одеської залізниці виповниться 60 років
Автор: Александр Михайленко      Дата: 09.02.2018 21:55


     Колектив станції Чорноморськ-Порт регіональної філії «Одеська залізниця» скоро відзначить 60-річний ювілей. 14 лютого 1958 року було підписано наказ про відкриття роз’їзду Новоіллічівка (перша назва станції), який забезпечував обладнанням і матеріалами порт та судоремонтний завод, які на той час тільки-но будувалися.
     
     Пізніше роз’їзд Новоіллічівка та станцію Сухий Лиман об’єднали в станцію Іллічівськ IV класу. Якщо колектив роз’їзду Новоіллічівка становив всього 9 працівників, то наразі на станції працює майже три сотні залізничників. Вага першого поїзду, що прибув на станцію, була лише 500 тонн, а тепер середня вага поїзда становить до 5 тис. тонн.
     
     Сьогодні позакласна припортова станція Чорноморськ-Порт обслуговує Морський торговельний порт «Чорноморськ» та 9 прилеглих під'їзних колій. Щодоби на станції перероблюється близько 420 вагонів із 15 видами вантажів. Середньодобове вивантаження на станції становить 18 тис. тонн. Станція має 137 колій загальною протяжністю понад 66,2 км, десять парків, гірковий комплекс.
     
     За останні роки було побудовано 9 колій зернового перевантажувального комплексу, подовжено колії зернового елеватора, а також введено в експлуатацію механізований пункт з підготовки вагонів із обсягом ремонту біля 50 вагонів на добу.
     
     За 2017 рік показник навантаження на станції становив 23 тис. 230 вагонів (1,5 млн. тонн вантажів), а вивантаження 131 тис. 232 вагони. Переважали такі види вантажів як зернові, нікелева руда, вугілля тощо.
     
     За історію роботи станції понад півсотні достойних працівників було відзначено державними нагородами, нагородами Укрзалізниці та Одеської залізниці.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 557 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 17960
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика