Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Експрес Укрзалізниці з’єднає Київ з аеропортом «Бориспіль»
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 16.02.2018 20:39


     16 лютого 2018 року, перед ПАТ «Укрзалізниця» Прем’єр-міністром поставлене важливе завдання – до кінця року побудувати лінію швидкого залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль». «Терміни стислі, але реальні – будівництво маємо розпочати не пізніше 1 червня, завершити – у грудні 2018 року», – прокоментував на своїй сторінці у Facebook в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.
     
      За словами Євгена Кравцова, Укрзалізниця підходить прагматично до втілення цього проекту, щоб він був життєздатним та реалістичним. «Вже сьогодні розпочинаємо підготовку необхідної технічної документації. Маємо чітке бачення, який рухомий склад буде задіяний та що необхідно зробити для підготовки інфраструктури. Компанія зробить все необхідне, щоб запустити перший поїзд уже в цьому році. Укрзалізниця зарекомендувала себе як надійний та ефективний державний партнер з реалізації важливих транспортних проектів», – зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».
     
     Згідно з попереднім проектом будівництва, маршрут буде прокладений від вокзалу станції Київ-Пасажирський через станції Видубичі та Дарниця до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Час у дорозі складатиме 35 хвилин, а попередня вартість квитка – 80-120 грн. Для реалізації проекту необхідно буде добудувати до існуючої залізничної інфраструктури шляхопровід, 4 км колії та платформу біля терміналу.
     
     «Платформа знаходитиметься біля терміналу аеропорту. Експрес двічі зупинятиметься на шляху до «Борисполя». Фактично добудувати потрібно лише 4 км шляху», – зазначив на своїй сторінці у Facebook Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Попередні інвестиції в проект – 600-800 млн грн, з яких 450 млн грн – будівництво шляхопроводу, 100 млн грн – будівництво залізничної інфраструктури, 170 млн – відновлення рейкових автобусів та будівництво боксу депо для їх обслуговування.
     
     Рухомий склад, який планується використовувати, це 11 поїздів PESA 620 м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630 м на 192 місця. Усі поїзди за 6 місяців будуть підготовлені до експлуатації. Заплановано, що із запуском поїзда понад 2,67 млн осіб або 35 % загального пасажиропотоку на напрямку користуватиметься залізничним транспортом, що принесе залізничній галузі більше 300 млн грн надходжень за рік. Дисконтований термін окупності проекту складе 10,5 років.
     
     Також завдяки залізничному сполученню з аеропортом «Бориспіль» зменшиться завантаженість автошляхів на 1000 автомобільних та 30 автобусних поїздок на день, що позитивно позначиться на екологічній ситуації в регіоні.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 819 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 18118
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика