Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У Дніпрі освятили найбільший у Східній Європі вірменський храм
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 17.03.2018 21:57


У Дніпрі освятили найбільший у Східній Європі вірменський храм      У Дніпрі освятили нову Вірменську апостольську церкву Святого Григора Лусаворича – найбільший вірменський храм у всій Східній Європі.
     
     На цю подію вірменська діаспора чекала 15 років. Саме тоді було закладено наріжний камінь у будівництво масштабного храмового комплексу, повідомляє кореспондент Укрінформу.
     
     У церемонії освячення взяв участь чинний 132-й Верховний Патріарх і Католикос всіх вірмен, першоієрарх Вірменської апостольської церкви Гарегін ІІ, який приїхав зі святого Ечміадзінського кафедрального собору (Республіка Вірменія).
     
     «Дніпро - дуже толерантний і полікультурний. Тут дуже добре уживаються, дружать, співпереживають один одному люди різних національностей і віросповідань. Ми всі разом, українці, євреї, вірмени, святкуємо і Хануку і Великдень, і так само, не будучи католиками, всі разом - католицьке Різдво, а потім православне Різдво. Всі разом ми встали на захист нашої батьківщини, коли прийшла війна...Сьогодні ми радіємо освяченню вірменської церкви, яка стала ще одним символом в нашому місті - символом віри й толерантності», - сказав на відкритті храму голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
     
     Окрім представників різних церков, на урочистий захід завітали тисячі вірян, меценати, влада міста та області. Серед присутніх на церемонії – священнослужителі з усіх вірменських храмів України, духовні лідери релігійних громад. Загалом – більше 3 тис. гостей.
     
     Настоятель храму Святого Григора Лусаворича Вірменської апостольської церкви Амазасп зазначив, що церкву збудували за стародавніми традиціями. Вона має велику кількість унікальних барельєфів, які виточували упродовж багатьох років.
     
     «У Вірменії храм і навіть купол прийнято будувати з туфу. З рідної країни в Дніпро його привезли фахівці, які зводили храм висотою 27 метрів і загальною площею понад 700 квадратних метрів. Біля церкви встановили хачкар - традиційний пам'ятник, який є в кожної вірменської церкви», - сказав священик.
     
     Крім того, в церкві є приміщення, де буде зал для зборів і трапезна, а також недільна школа. Їх спеціально розмістили в підвальному приміщенні, щоб залишити вільним двір, де віруючі зможуть відпочити, а поруч посадять великий фруктовий сад.
     
     Вірменська апостольська церква Святого Григора Лусаворича знаходиться на розі проспекту імені Героя Небесної сотні Сергія Нігояна, котрий одним з перших загинув на барикадах Майдану, і вулиці Леваневського.
     
     Сьогодні в Дніпрі проживає понад 50 тисяч вірмен.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 797 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 18749
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика