Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Тимофіївському родовищі закінчено будівництво установки поглибленого вилучення вуглеводнів
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.12.2005 09:27


      ДК “Укргазвидобування” закінчила будівництво установки поглибленого вилучення вуглеводнів на Тимофіївському родовищі, що входить до складу Гадяцького газопромислу ГПУ “Полтавагазвидобування”, розташованого в Полтавській області.
     
     Тимофіївське нафтогазоконденсатне родовище характеризується високим вмістом в природному газі пропану та бутанів, які є цінною сировиною для одержання скрапленого газу та стабільного газового бензину.
     
     Наразі Тимофіївське родовище розробляється в режимі “сайклінг-процесу”, з зворотньою закачкою газу в пласт для підтримання пластового тиску. Це дає можливість запобігти випадінню конденсату в пласті і, відповідно, зменшити його втрати та тим самим збільшити коефіцієнт вилучення конденсату з покладу.
     
     Для вилучення конденсату із природного газу перед зворотньою закачкою його в пласт на Тимофіївському родовищі експлуатується установка комплексної підготовки газу (УКПГ).
     
     З метою поглибленого вилучення компонентів пропан-бутанової фракції з природного газу у березні 2004 року було розпочато реконструкцію УКПГ Тимофіївського родовища з впровадженням технології низькотемпературної абсорбції і будівництвом установки для виробництва скрапленого пропан-бутану та стабільного газового бензину.
     
     При загальній вартості будівництва установки у 60 млн. гривень, розмір капітальних вкладень було знижено майже на 30% завдяки максимальному використанню існуючого обладнання, яке знаходилось на балансі ГПУ «Полтавагазвидобування». Після введення в експлуатацію установки поглибленого вилучення рідких вуглеводнів з природного газу її річна потужність складатиме: по виробництву скрапленого газу - 64,6 тис. тонн, а по виробництву стабільного газового бензину - 46, 6 тис. тонн. Термін окупності установки не перевищить 3 років.
     
     Установка такого типу вже експлуатується в ГПУ “Полтавагазвидобування” на Солохівському промислі. Введення в дію високопродуктивних технологій по переробці газу є одним із пріоритетів Компанії в поточному році.
     
     Довідка:
     У тектонічному відношенні Тимофіївське родовище знаходиться в північно- прибортовій зоні Дніпровсько-Донецької западини. В експлуатацію родовище введене у 1978 році. Станом на 1 січня 2005 року з родовища відібрано 35% природного газу, 57,5% газового конденсату і 2,6 % нафти. Експлуатаційний фонд складає 37 газових та 2 нафтові свердловини. Щодобовий видобуток газового конденсату складає 542 тонни.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1902 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1898
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика