Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Про заяву ВАТ “Газпром” щодо переговорів з Україною про умови постачання та транзиту російського газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.12.2005 09:28


     28 листопада 2005 року була оприлюднена заява ВАТ “Газпром”, в якій українську сторону звинувачено в “неконструктивному підході” до вирішення питань, пов’язаних з умовами постачання та транспортування російського газу територією України.
     
     Відповідаючи на ці закиди, НАК “Нафтогаз України” надає такі роз’яснення.
     
     Українська сторона неухильно дотримується й надалі дотримуватиметься досягнутих раніше на найвищому рівні домовленостей щодо транзиту російського газу територією України. Однак під цими домовленостями вона розуміє підписані обома сторонами договори, контракти та інші офіційні документи, а не посилання у ЗМІ на заяви, нібито зроблені кимось в Україні.
     
     Саме неухильне дотримання українською стороною затверджених в міжурядових угодах вимог стало запорукою надійного транзиту російського газу до країн Європи. Досі не було жодних претензій з приводу того, що Україна не виконує взятих на себе зобов’язань. НАК “Нафтогаз України запевняє, що при збереженні чинних принципів оплати за транзитні послуги російського газу жодних проблем не виникатиме й надалі. Якщо ж через одностороннє порушення іншою стороною домовленостей, які вона сама ж підписала, виникне загроза безперебійному забезпеченню транзиту, то відповідальність за наслідки має нести саме та сторона, яка допустила порушення.
     
     ВАТ “Газпром” неодноразово заявляв про свої наміри змінити принципи оплати за транзит російського газу територією України. З тексту заяви випливає, що “конструктивним” для російської сторони було б безумовне погодження НАК “Нафтогаз України” з вимогами “Газпрому”. Такий погляд на “конструктивність” українська сторона не поділяє. Мова про зміну чинних двосторонніх угод і контрактів може йти лише в тому випадку, коли обидві сторони досягнуть взаємно прийнятних домовленостей. Наразі ж умови, які пропонує російська сторона, є для української сторони неприйнятними.
     
     НАК “Нафтогаз України” аж ніяк не виключає появи в майбутньому нових угод, які змінювали б чинний зараз механізм розрахунків за транзит російського газу територією України. Однак шлях до укладання таких домовленостей лежить у пошуку взаємних компромісів, а не у висловленні ультимативних вимог з подальшими закидами, чому ці ультиматуми були відхилені.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1956 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1901
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика