Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні здійснюються першочергові заходи для забезпечення безперебійного постачання газу споживачам України
Автор: Станислав Власенко      Дата: 04.01.2006 13:32


     О 10 годині 1 січня 2006 року в приміщенні дочірньої компанії “Укртрансгаз” НАК “Нафтогаз України” розпочалося засідання оперативного штабу під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Станіслава Сташевського. У засіданні брали участь Міністр палива та енергетики України Іван Плачков та керівник НАК “Нафтогаз України” Олексій Івченко. На засіданні було розглянуто ситуацію, що склалася після скорочення ВАТ “Газпром” обсягів постачання транзитного газу через територію України. Було визначено першочергові заходи щодо розв”язання ситуації, яка виникла.
     
     О 13.30 відбулося засідання оперативного штабу в Кабінеті Міністрів України за участю Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова.
     
     О 15.00 в приміщенні дочірньої компанії “Укртрансгаз” НАК “Нафтогаз України” розпочалася нарада під головуванням Президента України Віктора Ющенка. У нараді брали участь Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, міністр палива та енергетики Іван Плачков, голова НАК “Нафтогаз України” Олекcій Івченко, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, віце-прем’єр-міністр Станіслав Сташевський, голова Ради директорів ДК “Укртрансгаз” Роман Шимко.
     
     За підсумками наради, у якій взяв участь Президент України Віктор Ющенко, були запроваджені заходи із забезпечення надійної роботи газотранспортної системи України та мінімізації можливих наслідків ситуації з обмеженням газопостачання. Були розпочаті дії щодо реалізації постанови Кабміну про оптимізацію споживання газу в електроенергетичній галузі та щодо взаємодії з іншими країнами в питаннях забезпечення транзиту.
     
     У своєму виступі Президент України Віктор Ющенко підкреслив, що її учасники сьогодні мають виробити виважену позицію української сторони у газовому питанні. «Ми повинні розібратися, які виклики поставлені перед нами з урахуванням дій другої сторони», – сказав В. Ющенко, додавши, що йдеться також про «логіку поведінки» кожного зацікавленого відомства.
     
     Глава держави, зокрема, звернув увагу на необхідність дотримання високої політичної культури у переговорах з російською стороною, дотриманні всіх існуючих домовленостей. Президент також відзначив важливість зовнішньополітичної реакції України у ситуації, що склалася навколо газового питання. Йдеться, за його словами, про інформування європейських партнерів України – в першу чергу Євросоюзу – які також зацікавлені у конструктивному вирішенні даного питання.
     
     Президент ще раз підкреслив, що базові принципи, задекларовані Україною у газовому питанні, залишаються незмінними і відповідають національним інтересам нашої держави. «Ціна 230 доларів за тисячу кубометрів не є прийнятною для української сторони – це базова фундаментальна позиція. І це не предмет дискусії – вона неприйнятна тому, що економічно необґрунтована, не формулюється на базі ринкового підходу і європейської формули обрахунку ціни на газ. Саме тому запропонована російською стороною ціна в два – п’ять разів вища, ніж ціни на аналогічних ринках, суміжних з Україною», – підкреслив В. Ющенко.
     
     На думку Президента, очевидно, в даному випадку мова може йти про «пряму ознаку економічного тиску» на Україну. У цьому контексті він зазначив, що готовий говорити з членами ядерного клубу на тему виконання їх зобов’язань перед Україною
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1190 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1918
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика