Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Йорданія зацікавлена у нарощуванні поставок української пшениці та олії
Автор: Елена Рыбина      Дата: 08.04.2018 22:22


     Відносна географічна близькість України та Йорданії, зручність морського та повітряного сполучення, взаємодоповнюючий характер національних економік створюють об’єктивні передумови для успішної розбудови взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва та диверсифікації товарообігу між двома країнами.
     
     Про це йшлося під час зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з делегацією міжпарламентської групи дружби з Україною Палати представників Національних зборів Йорданського Хашимітського Королівства на чолі Доктора Мухаммад Саад Саляма аль-Атайка.
     
     «Йорданія залишається одним зі значних споживачів традиційних товарів українського сільськогосподарського експорту – зернових культур, жирів та олії. Окрім того, королівство може розглядатися як своєрідні «ворота» для просування української продукції на ринки інших арабських країн», - зазначив Максим Мартинюк.
     
     За словами йорданської сторони, для України цікавим може бути імпорт оливкової олії, фініків та мінеральних добрив.
     
     З дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Йорданією найвищий рівень двостороннього зовнішньоторговельного обороту товарів та послуг склав понад 1 млрд дол. США у 2008 році. Починаючи з 2012 року і до 2015 року торговельно-економічні відносини характеризуються скороченням обсягів торгівлі товарами і послугами у зв’язку з складними фінансово-економічними ситуаціями в країнах. Водночас, у 2016 та 2017 роках завдяки активним заходам керівництва Йорданії та України, відбулося зростання зовнішньоторговельного обороту товарів та послуг між двома країнами.
     
     Довідково:
     
     Відповідно до даних Державної служби статистики України, у 2017 році обсяг зовнішньоторговельного обороту товарів і послуг між Україною та Йорданією склав 174,07 млн дол. США, що на 7,39 млн дол. США або на 4,4% більше, ніж у 2016 році (166,68 млн дол. США). Загальне сальдо зовнішньої торгівлі з Йорданією є позитивне і складає 153,29 млн дол. США.
     
     У 2017 році Україна експортувала до Йорданії товарів та послуг на суму 153,83 млн дол. США. Зокрема, аграрних товарів: зернові культури – 39,8 млн дол. США, жири і олії тваринного або рослинного походження – 22,9 млн дол. США, живі тварини – 6,5 млн дол. США, м'ясо і їстівні субпродукти – 5,4 млн дол. США


Автор: Елена Рыбина прочтений: 874 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19225
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика