Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна відчутно збільшила експорт плодово-ягідної продукції за 3 місяці 2018 року
Автор: Ирина Соцкова      Дата: 23.04.2018 22:27


     У першому кварталі 2018 року вартість експорту Україною плодів та ягід склала $57 млн., що на 68% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Головними продуктами в товарній структурі вітчизняних поставок за кордон у поточному році стали волоські горіхи ($42 млн.), заморожені ягоди ($10 млн.), а також яблука і груші ($5 млн.). З перелічених груп продукції лише по заморожених ягодах зафіксоване зменшення кількісних та вартісних обсягів експорту. Обсяг вивезених з України волоських горіхів зріс з 7 до 13 тис. тонн, а яблук і груш – з 6 до 14 тис. тонн. Найбільшим попитом вітчизняна продукція садівництва, як і раніше, користується в країнах Європейського Союзу, які забезпечують близько 60% доходів українських експортерів. Основні закупівлі плодів і ягід в нинішньому році у нас здійснили Франція (на суму $6,9 млн.), Туреччина ($6,5 млн.), Польща ($4,0 млн.), Білорусь ($3,7 млн.), Греція ($3,5 млн.), Німеччина ($2,8 млн.) та Нідерланди ($2,7 млн.).
     
     У той же час імпорт плодово-ягідної продукції в Україну в січні-березні 2018 року становив $143 млн., однак він переважно формується за рахунок екзотичних фруктів (цитрусових, бананів та ін.). Якщо враховувати лише традиційні для України плоди і ягоди, то загальне позитивне сальдо зовнішньої торгівлі для нас дорівнює $40 млн. Відзначимо наше додатне сальдо у торгівлі зернятковими плодами, яке в останні роки було від’ємним.
     
     Яблука українського виробництва реалізуються поки що переважно в країнах СНД та Євросоюзу, а саме Білорусі, Молдові та Швеції, на які сумарно припадає понад 85% вартості їх експорту. Середня експортна ціна яблук у цьому році перевищила $320/т.


Автор: Ирина Соцкова прочтений: 798 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19567
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика