Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Учасники фестивалю «Зірки досяжні» у Вишгороді займатимуться керамічною творчістю
Автор: Інна КОСЯНЧУК      Дата: 28.04.2018 04:13


Учасники фестивалю «Зірки досяжні»  у Вишгороді займатимуться керамічною творчістю      В Україні, починаючи з 2010 року, став традиційним фестиваль «Зірки досяжні», учасниками якого є люди з інвалідністю з різних регіонів. Мета форуму – популяризація та розвиток туризму для людей з інвалідністю як ефективний спосіб оздоровлення, реабілітації та залучення до активного способу життя, сприяння інтеграції людей з інвалідністю у суспільство.
     Кілька років поспіль фестиваль проходив на Закарпатті, де його родзинкою було сходження на полонину Руна. Людям, які не могли самостійно здолати шлях, допомагали представники духовенства, волонтери. А цього року географічна точка фестивалю змістилась на Київщину – фестиваль прийматиме Вишгород –це відбудеться 21-22 червня, і в заході запланована участь депутатів Європарламенту. Отже, форум стане міжнародним. У програмі фестивалю – піша хода містом від адміністративного центру міста до найвищої точки Вишгорода, із зупинками в храмах міста, спортивні змагання, у тому числі з такого виду спорту як бочче, яка є популярною у людей з порушенням опорно-рухового апарата, концерт тощо.
     Найактивнішу участь у проведенні заходу бере Вишгородській історико-культурний заповідник, на його майданчику планується низка активностей. Це екскурсія містом та музеєм давньоруського гончарства, акція «Творимо з глини карту України», яка має ще більше здружити людей з різних регіонів. Також, як розповів завідувач музею давньоруського гончарства ВІКЗ Олександр Кочубей, майстри-гончарі планують виготовити для учасників форуму пам’ятні медалі з кераміки.
      Як зауважила директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко, ВІКЗ завжди особливу увагу приділяє таким форумам, і, з огляду на їх важливість для суспільства і кожного учасника зокрема, підтримує і завжди підтримуватиме такі форуми.
     Звичайно, ще потрібно узгодити низку організаційних та інших моментів, аби фестиваль пройшов на найвищому рівні і залишив тільки позитивні емоції. І це нині робиться. Допомогти в підготовці форуму зголосилися представники закарпатського об’єднання «Інватур Відродження» та регіонального центру «Інваспорт». «Добрі справи розпочаті людиною - завершує Бог! Тож, впевнена, що у нас все вийде!», зауважила секретар Вишгородської міськради Тетяна Бражникова під час робочої зустрічі з організаторами міжнародного фестивалю «Зірки досяжні».
     


Автор: Інна КОСЯНЧУК прочтений: 1255 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19679
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика