Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ціни на продовольство залишилися незмінними в квітні
Автор: Сергей Грищук      Дата: 03.05.2018 22:47


     Перші прогнози ФАО на майбутній рік: виробництво зернових буде нижчим рекордних рівнів минулого року
     
     3 травня 2018, Рим — Індекс продовольчих цін ФАО в квітні залишався в цілому стабільним і склав 173,5 пункту, тобто дещо підвищився порівняно з березневим показником і виріс на 2,7 відсотка в порівнянні з аналогічним показником минулого року. Ціни на зернові та молочні продукти продовжили тенденцію до зростання, а цукровий ринок продовжив скорочуватися.
     
     ФАО також опублікувала свої перші прогнози на маркетинговий сезон 2018/19 рр., прогнозуючи зниження світового виробництва і запасів зернових з рекордного або майже рекордного рівня.
     
     Прогноз на поточний рік
     
     Ранні прогнози по світових ринках зернових в майбутньому році сприятливі, незважаючи на прогнозоване зниження, згідно з новим виданням Звіту ФАО щодо пропозиції зернових і попиту на зернові, також опублікованому сьогодні.
     
     Очікується, що обсяг виробництва зернових культур в 2018 році складе 2 607 млн. тонн, що приблизно на 1,6 відсотка нижче майже рекордного врожаю 2017 року. Зниження в основному пов’язано з очікуваним скороченням виробництва кукурудзи, особливо в США.
     
     Зниження виробництва пшениці в основному відображає очікуване зниження виробництва в Російській Федерації після виняткового врожаю минулого року. Тим часом, згідно з попередніми прогнозами ФАО, світове виробництво рису збільшиться на 1,3 відсотка і досягне 510,6 млн. тонн, встановивши новий рекорд, в першу чергу за рахунок розширення посівних площ в Азії.
     
     Що стосується споживання зернових культур, новий прогноз ФАО як з продовольства, так і по кормах також вказує на рекордну позначку в 2 626 млн. тонн. Цей показник відображає прогнозоване збільшення споживання рису на 1,0 відсотка в рік, зростання споживання пшениці на 0,8 відсотка і збільшення загального споживання фуражного зерна на 0,4 відсотка, у тому числі споживання кукурудзи в якості кормів збільшиться на 2,8 відсотка та досягне нового рекордного рівня в 615 млн. тонн. У Китаї і Південній Америці прогнозується найбільше річне зростання споживання кукурудзи в якості кормів.
     
     ФАО прогнозує, що світові запаси зернових на кінець сезонів (кінець 2019 року) скоротяться на 2,7 відсотка, а співвідношення світових запасів зернових до споживання знизиться до 27,2 відсотка, в порівнянні з його найвищим за останні 16 років значенням протягом 2017–2018 рр. в 28,8 відсотка, але він залишиться на рівні значно вище історичного мінімуму в 20,4 відсотка, зареєстрованого в 2007–2008 рр.
     
     Перший прогноз ФАО з міжнародного товарообігу зерновими культурами в майбутньому році становить 406 млн. тонн, що означає лише 0,6-процентне зниження від очікуваного рекордного рівня в поточному сезоні.
     
     Цінові тенденції
     
     Індекс цін на зернові ФАО зростає вже четвертий місяць поспіль і в квітні піднявся ще на 1,7 відсотка. Зараз він знаходиться на рівні на 15,4 відсотка вище в порівнянні зі своїм значенням рік тому. Ціни на пшеницю зросли під впливом пов’язаних з погодою ризиків в Сполучених Штатах, в той час як зниження виробництва кукурудзи в результаті посухи в Аргентині і зниження посівних площ в США привели до зростання світових цін на кукурудзу. Ціни на рис також виросли.
     
     Індекс цін на молочні продукти ФАО виріс на 3,4 відсотка в порівнянні з березневим показником, що відображає стійкий попит на всі молочні продукти і побоювання щодо доступності експорту в Новій Зеландії.
     
     Індекс продовольчих цін ФАО є середньозважений показник, що відслідковує динаміку міжнародних цін на п’ять основних продовольчих товарних груп.
     
     Зниження в квітні продемонстрували і три інші суб-індексу. Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 1,4 відсотка з березня, а індекс цін на м’ясо ФАО впав на 0,9 відсотка.
     
     Індекс цін на цукор ФAO впав на 4,8 відсотка в квітні в порівнянні з попереднім місяцем, продовжуючи тенденцію до зниження, яка розпочалася в грудні минулого року, і в середньому зараз знаходиться на рівні на 24 відсотки нижче в порівнянні з аналогічним показником квітня 2017 року .
     
     Зниження цін стало результатом надлишку пропозиції, викликаного рекордними врожаями в Таїланді і в Індії — другому за обсягом виробнику цукру, а також знецінення реала, національної валюти Бразилії — найбільшого виробника цукру в світі.
     
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 608 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 19784
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика