Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Аграрний товарообіг між Україною та Нідерландами виріс на 69%
Автор: Олег Баль      Дата: 30.05.2018 22:49


     За підсумками минулого року товарообіг між Україною та Нідерландами виріс на 69%, а у І кварталі 2018 року - на 21% в основному за рахунок збільшення експорту.
     
     Про результати торговельно-економічного співробітництва та потенціал двосторонніх відносин в сільському господарстві йшлося під час зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Едуардом Хуксом.
     
     «У 2017 році товарообіг між нашими країнами склав майже $1,5 млрд, з яких український експорт – $1,28 млрд. У порівнянні із 2016 роком постачання аграрної продукції до Нідерландів збільшилося на 80%. Серед перспективних і стратегічно важливих напрямків співпраці на найближчий період є розвиток органічного виробництва», - зазначив Максим Мартинюк.
     
     Він додав, що в минулому році Україна вперше експортувала до Нідерландів партію саджанців яблук, що є дуже показовим етапом взаємовідносин для вирівняння торговельного балансу у цій сфері, адже до цього продукція садівництва лише імпортувалась з Нідерландів.
     
     Сьогодні українська сторона готова збільшувати постачання на нідерландський ринок продукцію борошномельно-круп’яної промисловості, м’ясну продукцію, натуральну та мінеральну воду, меляси, залишки і відходи харчової промисловості, тощо.
     
     Серед питань, які цікавили нідерландську сторону та обговорювались під час зустрічі: хід земельної реформи в Україні, підтримка фермерів та інвестиційна привабливість українського АПК.
     
     Пан Едуард Хукс відмітив значний прогрес у двосторонній торгівлі та у співпраці в останні роки між Україною та Нідерландами, висловивши впевненість у подальшому конструктивному діалозі.
     
     Як було зазначено сторонами, активізація співпраці відбулася не в останню чергу завдяки українсько-нідерландській робочій групі з питань сільського господарства. Робоча група вже провела три засідання і чергове планується у липні цього року у Києві.
     
     Нагадаємо, що за результатами останнього засідання Робочої групи, сторонами були визначені головні пріоритети двосторонньої співпраці в АПК між двома країнами, зокрема у сферах – картоплярства, молочарства, обізнаності населення щодо реалізації земельної реформи в Україні, ветеринарії та фітосанітарії, аграрної освіти дорослого населення, харчової промисловості.


Автор: Олег Баль прочтений: 612 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 20277
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика