Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Вишгородський історико-культурний заповідник започатковує обміни дитячим творчим досвідом.
Автор: Інна КОСЯНЧУК      Дата: 07.06.2018 17:54


     Творче спілкування і співпрацю підростаючого покоління Вишгорода і Дарницького району Києва, об’єднаних спільними мистецькими захопленнями, започаткували Вишгородський історико-культурний заповідник (ВІКЗ) і управління культури Дарницького району Києва.
     Перший етап такої співпраці – «Діти Дарницького району – дітям Вишгорода» – відбувся у Музеї давньоруського гончарства ВІКЗ. Виставка робіт переможців конкурсу «Поезія кераміки» серед учнів дитячих художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв м. Києва переросла у різноплановий творчий захід, у якому свій доробок показали не лише юні керамісти. Юні художники, надихнувшись естетикою і позитивною атмосферою музею, відразу взялися замальовувати етюди з побаченого, а юні танцюристи і співаки порадували прекрасною концертною програмою. Красивий, барвистий фестиваль, у рамок якого відбулися й цікаві екскурсії, в ході яких діти Дарницького району ознайомилися з історико-культурними скарбами Вишгородщини, нікого не залишив байдужим. А потім відбувся художній пленер, «Історичний Вишгород: минуле і сьогодення», під час якого юні митці змогли помилуватися гарними краєвидами та історико-культурними ландшафтами, і, надихнувшись побаченим, зробити свої замальовки. «Це свято дитячого мистецтва, свято, яке об’єднує, яке сприяє популяризації творчості, яке засвідчує, що діти виховуються на засадах української історії й культури», – зауважила директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко.
     Заслужений художник України, професор Генрі Ягодкін, який був серед гостей свята, позитивно відгукнувся про дитячі керамічні роботи. «Діти своїми руками виготовили вироби, пов’язані з казками, з міфологією України», зауважив він.
     І дорослі, й діти емоційно ділилися враженнями, були в захваті від фестивалю. Серед гостей свята – і керівники та викладачі столичних художніх шкіл та шкіл мистецтв. Зокрема, педагог дитячої школи мистецтв №4 м. Києва Олена Корж пишається тим, що учні цієї школи зайняла перше місце на міському конкурсі кераміки, і зараз їхні роботи демонструються у Музеї давньоруського гончарства. А директор школи мистецтв №9 Тетяна Богданова зауважила, що цікаві пізнавальні екскурсії – це хороший поштовх для нових творчих ідей. Начальник управління культури Дарницької у м. Києві райдержадміністрації Наталя Мельничук підкреслила:, «Мені дуже приємно, що діти чудово підготувались, що відбувся прекрасний фестиваль. Було представлено не лише доробок у напрямку керамічного мистецтва, а й виконано чудові концертні номери, також спрямовані на відтворення яскравих фрагментів культури України. Тепер чекаємо у гості творчих дітей Вишгорода. Сподіваюсь, співпраця у нас буде довгі роки».
     Отже, наступним етапом буде захід «Діти Вишгорода – дітям Дарницького району».
     Влада Литовченко зауважила, що такі заходи сприяють популяризації творчості талановитих і обдарованих дітей. «Мені дуже приємно, що вдалою є співпраця між управлінням культури Дарницького району Києва і Вишгородським історико-культурним заповідником. Незабаром творчі діти Вишгорода презентуватимуть у Дарницькому районі виставку своїх робіт на різноманітну тематику. Такі містки мистецької співпраці зближують дітей, об’єднують їх і засвідчують вічну тему – «Мистецтво заради миру».
     «Я з радістю відвідую такі свята дитячого мистецтва, мені імпонує сучасний підхід до історії нашого краю, нашого міста. Ми висловлюємо свою підтримку ініціативам заповідника, – зауважила секретар Вишгородської міської ради Тетяна Бражникова. – Дуже приємно, що до нас приїжджають діти і з інших міст, то ж можна проводити творчі й мистецькі обміни».
     До речі, інтерес юних митців з різних куточків пристоличного регіону до того, щоб спробувати себе в різних видах творчості саме у Вишгородському історико-культурному заповіднику, зростає. Зокрема, школярі з Боярки, які приїжджали в Музей давньоруського гончарства на екскурсію, зацікавились творчими заняттями і відвідали майстер-клас з живопису. Роботи Боярських та Вишгородських школярів жемоньсрувались на виставці дитячого малюнка, присвяченій Міжнародному дню захисту дітей. Отже, є преспектива розширення мистецьких обмінів між творчими дітьми Вишгорода, столиці й Київського регіону.
     


Автор: Інна КОСЯНЧУК прочтений: 937 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 20441
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика