Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Закарпатті відбувся XV міжнародний спортивний турнір пам’яті Георгія Кірпи
Автор: Олег Баль      Дата: 06.08.2018 22:27


На Закарпатті відбувся XV міжнародний спортивний турнір пам’яті Георгія Кірпи      На Закарпатті під егідою Міжнародної громадської організації «Фонд імені Георгія Кірпи» та Ужгородської територіальної профспілкової організації Львівської залізниці відбувся XV міжнародний турнір, присвячений пам’яті Героя України, колишнього міністра транспорту та зв’язку, генерального директора Укрзалізниці, начальника Львівської магістралі Георгія Кірпи. Меморіальні заходи традиційно розпочалися на вокзалі станції Ужгород. У мітингу-реквіємі взяли участь залізничники та ветерани залізниці, серед них – чимало колег, яким пощастило працювати поряд та під безпосереднім керівництвом Георгія Миколайовича, а також гості з-за кордону.
     
     Спортивна програма свята традиційно розпочалася шаховим турніром, у якому взяли участь понад 70 шахістів. Серед них – майстри спорту міжнародного класу, майстри ФІДЕ та кандидати у майстри спорту. Учасниками інтелектуальних баталій за шахівницями стали не лише залізничники, а й шахісти з обласних та районних центрів Закарпаття, гості з Чернівців та навіть три спортсмени з далекої Ірландії.
     
     У двобоях зі швидких шахів перемоги у своїх турнірних категоріях здобули багаторазова чемпіонка Закарпаття, майстер ФІДЕ Ольга Юшко, стрілець Ужгородського загону воєнізованої охорони Василь Гуйван. Переможці, призери та кращі учасники за індивідуальними номінаціями отримали від організаторів змагань спортивні нагороди та цінні подарунки.
     
     Близько 350 спортсменів, а ще сотні уболівальників та гостей стали повноправними учасниками другого етапу меморіалу Георгія Кірпи – міні-футбольного турніру, що відбувся на майданчиках стадіону «Локомотив» у Чопі. Під час урочистого параду команд, які були представлені залізничними колективами Закарпаття, усіх дирекцій та управління Львівської залізниці, а також командами Південно-Західної магістралі, Української залізничної швидкісної компанії (УЗШК), філії «Медіацентр» «Магістраль» та залізничних компаній Словаччини, учасників змагань привітали керівник оргкомітету турніру, голова дорожньої профспілкової організації регіональної філії «Львівська залізниця» Ярослав Афтанас, заступник виконавчого директора регіональної філії «Львівська залізниця» з реформування Богдан Яворський, Почесний консул України в Словацькій Республіці Станіслав Обіцький, народний депутат України, почесний президент федерації футболу Закарпаття та почесний віце-президент федерації футболу України Михайло Ланьо, депутат Закарпатської обласної ради, голова Закарпатської організації партії «Відродження» Василь Кошеля. Теплі слова вітань і вдячності за повагу і пам’ять про Георгія Кірпу на адресу залізничників та всіх учасників спортивного турніру від дружини Георгія Миколайовича Жанни Ігорівни озвучив президент МГО «Фонд імені Георгія Кірпи» Анатолій Палюх.
     
     Початок футбольних змагань не порушив гостинної атмосфери, додавши їй здорового азарту чоловічого спортивного суперництва. Тридцять п’ять команд у турнірах серед керівників та працівників розпочали вперту боротьбу за першість у відбіркових групах. У підсумку право на участь у півфіналах серед керівників здобули команди Закарпатської обласної організації партії «Відродження», Львівської, Ужгородської та Тернопільської дирекцій залізничних перевезень. Серед працівників півфінальну четвірку сформували колективи УЗШК, Ужгородських дирекції та дистанції електропостачання, а також станції Чоп.
     
     Добре підготувалися до змагань спортсмени обласної організації партії «Відродження», які в підсумку здобули перемогу у нелегкій і видовищній боротьбі, здолавши у фіналі опір гравців зі Львівської дирекції залізничних перевезень. Третє місце в турнірі серед керівного складу посіли футболісти Тернопільської дирекції. Серед команд працівників головний трофей турніру завоювали ужгородські енергетики, що перемогли у фінальному поєдинку колег зі станції Чоп. Почесне третє місце посів футбольний колектив УЗШК.
     
     За підсумками турніру переможці та призери отримали кубки і медалі, кращих спортсменів змагань було відзначено індивідуальними нагородами. А загалом, головний приз змагань – чудовий настрій і яскраві враження від гостинного Закарпатського краю, професійної батьківщини Георгія Миколайовича Кірпи, порівну розділили між собою усі учасники та гості спортивного меморіалу.


Автор: Олег Баль прочтений: 643 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 21607
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика