Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

За 6 місяців 2018 року український агроекспорт становив $8,6 млрд,
Автор: Наталья Зощенко      Дата: 22.08.2018 22:21


За 6 місяців 2018 року український агроекспорт становив $8,6 млрд,      За результатами січня-червня 2018 року український аграрний експорт становив $8,6 млрд. Загальний зовнішньоторговельний обіг продукції АПК досяг $11,3 млрд, що більше на 3,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становить 23% від загального зовнішньоторговельного обігу України.
     
     Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
     
     «За результатами першого півріччя 2018 року український агроекспорт становив $8,6 млрд. В минулому році український аграрний експорт досяг рекордних результатів та становив майже $18 млрд. В цьому році також очікуємо на не менший результат, зважаючи на кон’юнктуру світових ринків таких товарів як зернові»,- наголосила Ольга Трофімцева.
     
     За словами заступника Міністра, товарами-лідерами українського аграрного експорту залишаються зернові культури з часткою 36,8%, рослинні олії – 26,2% та насіння олійних культур – 7,5%. При цьому, за перше півріччя поточного року найбільші темпи зростання експорту показали такі товарні групи як: яйця птиці – в 2,1 рази (на $27,7 млн), яблука, груші та айва – в 5,3 рази (на $6,7 млн), бобові овочі, лущені або нелущені – в 58,3 рази (на $11 млн), масло вершкове та інші жири, вироблені з молока – на 65,2% (на $29,2 млн ) та інші.
     
     За її словами, регіональна структура українського аграрного експорту не змінилась: перше місце посідають країни Азії з часткою - 43,2%, друге місце - країни Європейського Союзу - 30,4%, а третє місце зайняли країни Африки – 14,6%.
     
     «ТОП-5 наших найбільших покупців в 2018 році очолює Індія, куди було експортовано аграрних та харчових товарів на суму понад $1 млрд. Далі йдуть Єгипет - $575,9 млн, Китай - $526,6 млн, Нідерланди - $525,3 млн, Іспанія - $470,3 млн», - резюмувала заступник Міністра з питань євроінтеграції.


Автор: Наталья Зощенко прочтений: 679 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 21923
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика