Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Закінчення унікального відпочинку стає початком нових творчих звершень та перемог над долею!
Автор: Станислав Власенко      Дата: 19.06.2006 10:10


     Організатори заходу: Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді, МДЦ “Артек”.
     
     Мета проведення спеціалізованої зміни: адаптація, психологічна реабілітація та інтеграція у суспільство дітей з функціональними обмеженнями шляхом їхньої самореалізації в умовах дитячого табору.
     Основні завдання щорічної зміни:
     1. через створення дружньої, невимушеної атмосфери, співпрацю та взаєморозуміння формувати впевненість у власних силах, зміцнення почуття гідності;
     2. виявити та розвинути творчі здібності у дітей з функціональними обмеженнями;
     3. оздоровити та надати дітям з функціональними обмеженнями можливість культурного і духовного розвитку, самоствердження.
     
     Ця зміна відбулася у рамках проголошеного Президентом України Року захисту прав дітей. Проведенню цієї спеціалізованої зміни, як і в усі минулі роки з часу заснування спеціалізованої зміни, передували міські, районні та регіональні фестивалі творчості дітей з функціональними обмеженнями. Вони відбуваються під гаслом “Повір у себе, і в тебе повірять інші”. Лауреати та переможці цих фестивалів отримують можливість взяти участь в спеціалізованій зміні в МДЦ “Артек”.
     З 2000 по 2006 роки держава надала можливість незбутнього відпочинку майже 2000 дітям з функціональними обмеженнями. При чому, цього року, кількість путівок для дітей даної категорії збільшилася на 100!
     Упродовж 3-тижнів діти зазначеної категорії з усіх куточків України, ознайомилися з історією і традиціями Артеку, мальовничими куточками південного узбережжя Криму. Виявили свої творчі та інтелектуальні здібності. Для них було організовано програми „Стежками Суук-Су”, „Ти артеківець”, Заповітні таємниці Артеку”, „Парк ігор та розваг”, Свято спорту „Артеківський Олімп”, експрес-гра „Навколо світу за годину”, „Пригоди слідопитів”. Переможці отримали почесні грамоти та подарунки.
     Діти стали учасниками екскурсій до краєзнавчого та історичного музеїв, побували на кораблях військово-морського флоту України, космічній виставці. Відвідали театр морських тварин „Акваторія”, Лівадійський та Масандрісвькій палаци.
     Унікальність спеціалізованої зміни для дітей з функціональними обмеженнями в Міжнародному дитячому центрі “Артек” “Повір у себе, і в тебе повірять інші!” ще й у тому, що програми зміни спеціально пристосовуються до особливостей перебування дітей з функціональними обмеженнями. Протягом всієї зміни поруч з дітьми перебували та працювали сурдоперекладачі, психологи та волонтери (штатні та залучені спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – центри СССДМ). Щоденно для дітей працювали гуртки дитячої творчості, проводилися музичні та психологічні заняття.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1708 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2252
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика