Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Газ України” незадоволена роботою територіальних комісій із вирішення проблем погашення підприємств ТКЕ заборгованості за природний газ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.07.2006 00:12


     ДК “Газ України” звертає увагу на незадовільну організацію роботи територіальних комісій із вирішення проблем погашення заборгованості підприємств ТКЕ за спожитий газ. Згідно з Законом України від 23.06.05 р. № 2711-ІV «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» та постановою Кабінету Міністрів України від 22.05.06 №705 «Про порядок перерахування у 2006 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для погашення заборгованості минулих років з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення, затверджених для населення» ДК «Газ України» здійснила інвентаризацію заборгованості підприємств ТКЕ за спожитий у 2000-2004 роках природний газ на суму понад 2,1 млрд. грн.
     За результатами інвентаризації Компанія надала всю необхідну інформацію територіальним комісіям, які мають займатися проблемами зазначених розрахунків. Станом на 03.07.06 р. повністю оформлено документи для проведення взаєморозрахунків лише на суму 291,2 млн. грн., що складає 13,9% від загального обсягу заборгованості.
     Зважаючи на те, що дія Закону України від 23.06.05 № 2711-ІV закінчується 10 серпня 2006 року, стан погашення заборгованості за природний газ є незадовільним. Територіальні комісії, органи місцевого самоврядування та підприємства ТКЕ безвідповідально ставляться до погашення боргів. З низки причин перші засідання територіальних комісій проводились лише наприкінці червня місяця поточного року у таких областях як Донецька (борг - 409,99 млн. грн.), Дніпропетровська (351,1 млн. грн.), Луганська (231 млн. грн.), Запорізька (44,5 млн. грн.) та Миколаївська. Сума заборгованості підприємств ТКЕ у цих областях складає близько 1,1 млрд. грн.
      ДК «Газ України» неодноразово зверталася до місцевих органів самоврядування і обласних територіальних комісій з пропозицією активізувати роботу та використати всі можливості погашення заборгованості за природний газ, які передбачено Законом України від 23.06.05 № 2711-ІV та постановою Кабінету Міністрів України від 22.05.06 № 705, що незабаром припиняють свою дію.
      Безвідповідальна позиція обласних територіальних комісій не дає змоги теплопостачальним підприємствам погасити заборгованість перед ДК «Газ України» за спожитий природний газ до початку нового опалювального сезону.
      Відсутність бажання вирішувати питання погашення заборгованості сьогодні поставить теплопостачальні підприємства в скрутне становище на початку опалювального періоду, оскільки ДК “Газ України” укладатиме договори на постачання природного газу з ними лише за умови відсутності заборгованості за спожитий природний газ.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1532 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2296
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика