Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ІСПАНСЬКИЙ ГАМБІТ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.08.2006 15:03


ІСПАНСЬКИЙ ГАМБІТ      Використовуючи, в основному, кримінально карані методи атаки, фальшиві документи, підкуп держчиновників, чорні рейдери здійснили спробу переведення СП з іспанським інвестором "Інтерсплав" до м. Києва та реєстрації ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав", оголосивши його без усякої підстави правонаступником СП. При цьому, використовуючи автоматизовану систему "Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців" у ручному управлінні умудрилися виключити з цього реєстру СП узагалі, начебто його не було ці 17 років і начебто з 1989 року було зареєстровано ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав". СП стерто з лиця землі, ТОВ виникло з мутної піни.
     ЕТАПИ ЗАХОПЛЕННЯ
     Все почалося 21 вересня 2005 року в київському готелі "Домус". Два представники засновників СП: Кажанов В.А, що представляв Донецький Науково-Дослідний Інститут Кольорових Металів, та Ф. Барредо від іспанського ТОВ "БЕФЕСА АЛЮШШО БІЛЬБАО на так званому засіданні Правління СП "Інтерсплав" шляхом зміни назви СП "Інтерсплав" намагалися провести його перетворення в товариство з обмеженою відповідальністю. При цьому в засіданні брав участь представник Міністерства промислової політики України Володіна О.Г. Нова редакція Статуту ТОВ "СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО З ІСПАНСЬКИМ ІНВЕСТОРОМ "ІНТЕРСПЛАВ", що була якимось дивним чином погоджена заступником міністра промислової політики України В.М.Баранчуком, повинна була скасувати діючий Статут спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтерсплав". Фактично проводилося перетворення СП, ігноруючи cтатті 104-108 Цивільного кодексу України. При цьому контроль над підприємством цілком переходив до іспанської фірми "Бефеса". Від управління підприємством цілком усувалися держава Україна і один із засновників ТОВ "Укріс", ліквідувалося спільне управління СП, статутом якого передбачено прийняття найбільш важливих питань в управлінні підприємством на основі одностайності. Усвідомивши протиправність своїх дій, Кожанов В.А. своїм листом від 25 листопада 2005 року відізвав свій підпис в новій редакції Статуту. Державний реєстратор м. Свердловська залишив без розгляди нову редакцію Статуту. Господарський суд визнав недійсним, рішення, так званого Правління про незаконне перетворення СП "Інтерсплав" у ТОВ.
     Але на цьому історія не скінчилася. 15 грудня 2005 року ті ж самі особи знову розпочинають спробу провести потайне перетворення підприємства з порушенням вимог цивільного законодавства, шляхом простої зміни найменування підприємства. Пропонувалася нова назва підприємства у вигляді "Товариство з обмеженою відповідальністю "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав". При цьому розпочинається процедура заміни керівництва СП "Інтерсплав". Його генеральному директору Болденкову В.І. без будь-яких підстав, з грубими порушеннями норм законодавства про працю, оголошена догана. Одночасно він попереджений про звільнення. Державний реєстратор повторно відмовив у державній реєстрації нової редакції Статуту. Як наслідок Господарським судом рішення, так званого Правління, від 15 грудня 2005 року визнано недійсним. Свердловський міський суд, в свою чергу, своїм рішенням від 28 лютого 2006 року визнав незаконним, рішення в частині притягнення генерального директора СП "Інтерсплав" до дисциплінарної відповідальності.
     Буквально через кілька днів іде хід у відповідь. 23 березня 2006 року до газети "Урядовий кур'єр" надходить заява, підписана і направлена особисто генеральним директором, іспанського учасника "БЕФЕСА АЛЮМІНІО БІЛЬБАО С.Л." Ф. Барредо, у якій містяться свідомо недостовірні відомості про, нібито, втрату оригіналів установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтперсплав". У заяві Ф. Барредо повідомляє про те, що всі установчі документи і свідоцтво про державну реєстрацію СП є недійсними. У дійсності всі установчі документи зберігаються в цілості на спільному підприємстві з іспанським, інвестором "Інтерсплав", що підтверджено свідоцтвами нотаріуса.
     24 березня 2006 року СП "Інтерсплав", передбачивши можливі незаконні дії, спрямовані на реєстрацію змін місцезнаходження і найменування СП, направило до Держкомпідприємництва лист, у якому просить не сприяти незаконній держреєстрації ТОВ. Одночасно повідомлялося, що всі установчі документи знаходяться на СП. Дуже дивно, що заява залишається без відповіді.
     28 березня 2006 року два засновники: ДонНДІКМ й іспанська компанія "БЕФЕСА АЛЮМІНІО БІЛЬБАО С.Л." на нараді в тому ж самому києвському готелі "Домус", ігноруючи положення діючого Статуту СП "Інтерсплав", приймають рішення про зміну місцезнаходження і найменування спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтерсплав". Фактично про його потайне перетворення в товариство з обмеженою відповідальністю. Відповідно затверджується і підписується Статут ТОВ, відповідно до якого право управління СП цілком передано іспанській фірмі. Рішення про зміну місцезнаходження підприємства прийнято виключно в шлях, проведення незаконної державної реєстрації. Генеральному директору Болденкову В.І. і комерційному директору Сьомкіну О.М. оголошені дисциплінарні стягнення - догани.
     29 березня 2006 року у газеті "Урядовий кур'єр" надруковано заяву Ф.Барредо, що містить свідомо неправдиву інформацію про втрату оригіналів установчих документів СП і оголошення їх недійсними. Відомості спростовуються спільним підприємством з іспанським інвестором "Інтерсплав" у тій же газеті 21 квітня 2006 року. Одночасно повторно до Держкомпідприємництва, до Генеральної прокуратури України направляється заява, з повідомленням про посадову підробку Ф. Барредо. Знову повідомлялося, з наданням свідоцтв нотаріуса про те, що оригінали установчих документів не втрачалися і у цілості зберігаються на СП. Але, знову ж таки, заяви залишаються без відповіді.
     30 березня 2006 року ті ж самі два засновники дублюють прийняті рішення 28 березня 2004 року. До Статуту ТОВ внесені незначні зміни шляхом викладу його в новій редакції з метою повторної його держреєстрації і легалізації незаконної реєстрації Статуту ТОВ. За 2500 гривень іспанська фірма "Бефеса" здобуває повний контроль над підприємством, чисті активи якого складають понад 37 мільйонів гривень. Як наслідок, держава від управління підприємством усувається, ТОВ "Укріс" і ДонНДІКМ можуть бути однобічним рішенням іспанської фірми виключені зі складу засновників. Працівники СП "Інтерсплав" у кількості 400 чоловік у шахтарському місті мають реальні шанси залишитися без роботи і засобів до існування.
     Цікавий факт, що безпосередній юридичний супровід операції захоплення покладено на київську фірму ЗАТ "Арсенал - СБС", директором якої в минулому був заступник міністра промислової політики України В.М.Баранчук. Сьогодні директором цієї рейдерської фірми є Січевлюк В.А., який за дивним збігом обставин одночасно є і представником, фірми "БЕФЕСА АЛЮМІНІО БІЛЬБАО С.Л.".
     4 квітня 2006 року державному реєстратору Подільської районної адміністрації у м. Києві Антошкіну М.В. представником двох засновників Герасименком П.М. був наданий на державну реєстрацію протокол від 28 березня 2006 року й Статут ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав", у якому зазначено, що нібито воно є правонаступником спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтерсплав". Хоча правонаступництво не може бути в силу положень частини1 статті 104 Цивільного кодексу України. Статут ТОВ підписаний двома засновниками, підпис третього засновника товариства був відсутній. Замість оригіналів установчих документів в пакеті документів для держреєстрації надана газета "Урядовий кур'єр" від 29 березня 2006 року, у якій містилася умисно фальшива інформація про їхню втрату. За недостовірними даними, нібито держреєстратор Подільської районної адміністрації у м. Києві Антошкін М.В. відмовив у реєстрації з мотиву надання неналежного пакета документів.
     Далі за сценарієм, черговим етапом, захоплення підприємства стало оскарження дій державного реєстратора, що виразилися, нібито у відмовленні проведення державної реєстрації. Позивачем у справі виступила іспанська фірма "БЕФЕСА АЛЮМІНІО БІЛЬБАО С.Л.", що конкретно боролась за безоплатну приватизацію підприємства.
     21 квітня 2006 року господарським судом міста Києва суддєю Смілянєць винесена постанова про задоволення позовних вимог іспанської фірми. Також в документі вказується зобов'язати державного реєстратора Антошкіна М.В. провести державну реєстрацію ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав", поставити його на облік у Подільської районної у м. Києві дкржадміністрації, видати свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ і зареєструвати Статут ТОВ. При цьому реєстраційні дії фактично проводяться на підставі газетної публікації, що є найгрубішими порушеннями cтатей 5,6,9,14,19,29, 37 Закону "Про державну реєстрацію юросіб і фізосіб-підприемців". Свідомо незаконна постанова господарського суду не оскаржувалася.
     11 травня 2006 року в Подільській районній в м. Києві державній адміністрації до Єдиного державного реєстру внесено запис про взяття підприємства на облік. Запис внесений від імені держаного реєстратора виконкому Свердловської міської Ради Луганської області Бєлокурової В.А.. що по перше суперечить положенням статтям 5 та 6 Закону "Про державну реєстрацію...". А головне, що державним реєстратором Бєлокуровою В.А. заперечується сам факт проведення нею яких-небудь реєстраційних дій щодо заміни місцезнаходження підприємства, внесення нею зазначеного запису до ЄДР про взяття його на облік в м. Києві. Таким чином цей запис треба розцінювати, як фальсифікацію. Шляхом несанкціонованого проникнення в базу даних держреєстратора міста Свердловська таємно від нього підприємство було невідомими особами "викрадено" з обліку та з грубими порушеннями статей 14 та 19 Закону України "Про державну реєстрацію..." взято на облік в Подільській районній в м. Києві держадміністрації.
     12 травня 2006 року державний реєстратор Подільської районної в м.Києві держадміністрації Антошкін М.В. провів реєстраційні дії на підставі постанови суду з найгрубішими порушеннями зазначеного в пункті 11 Закону . При цьому записів до Єдиного державного реєстру про зміну місцезнаходження спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтерсплав" від свого імені не вніс. Також, не вносячи записів до ЄДР про зміну найменування підприємства, він видав свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав", що суперечить cmаттям 1,4,9 Закону "Про держреєстрацію.....".
     17 травня 2006 року ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав" зареєстрована до Єдиного держреєстру підприємств і організацій України (ЄДРПОУ), про що видано довідка. Згідно з даними довідки ТОВ класифіковано: інституційний сектор економіки - Нефінансові корпорація під іноземним контролем. Це буквально означає: "...корпорації, що діють винятково на основі власності іноземців, або іноземних юридичних осіб, або придбанні цілком у власність цих осіб. Отже, перехід СП "Інтерсплав" у власність іспанської фірми, фактично захоплення, одержав державну реєстрацію.
     31 травня 2006 року спільним підприємством з іспанським отриманий витяг з Єдиного державного реєстру, що свідчив про включення СП "Інтерсплав" до Єдиного державного реєстру, при чому початкова дата держреєстрації залишилися тою ж - 25 січня 1989 року. Крім того було отримано документ від 11 травня 2006 року про постанову СП "Інтерсплав" на облік у Подільській районній в м. Києві держадміністрації. Запис про це був сфальсифіковано від імені держреєстратора міста Свердловська Бєлокурової В.А.. Зміни в установчі документи були занесені держреєстратором Міщенком. Від імені Антошкіна М.В. будь-які записи у Державному реєстрі були відсутні.
     1 червня 2006 року спільне підприємство з іспанським інвестором "Інтерсплав" направило телефонограму на адресу Мінпромполітики, Генерального прокурора, Фонду держмайна Служби Безпеки, МВС України, Деркомпідприсмниитва, Луганської облдержадміністрації з докладною інформацією про незаконні реєстраційні дії щодо СП "Інтерсплав".
     6 червня 2006 року до Свердловського міськсуду ТОВ "Укріс" і його двома засновниками був поданий адміністративний позов про скасування державної реєстрації змін місцезнаходження і найменування підприємства. У той же день підприємством отримано ухвалу суду про забезпечення позови, що дозволило СП "Інтерсплав" продовжувати здійснювати фінансово-господарську діяльність на законних підставах. Агресивно проводячи боротьбу за захоплення підприємства, іспанська фірма "БЕФЕСА АЛЮМІНЮ БІЛЬБАО С.Л." оскаржила ухвалу суду до апеляційного суду. Поки що скарга апеляційним судом Луганської області не розглянута.
     8 червня 2006 року спільним підприємством з іспанським інвестором "Інтерсплав" була отримана довідка з Єдиного державного реєстру, про те, що за станом на 7червня 2006 року в Єдиному держреєстрі узагалі відсутні які-небудь відомості про спільне підприємство з іспанським, інвестором "Інтерсплав". Підприємство виявилося узагалі виключеним з Єдиного державного реєстру. Тепер у державного реєстру під ідентифікаційним кодом спільного підприємства з іспанським, інвестором "Інтерсплав" значиться, зареєстрованим ТОВ "Українсько-іспанська компанія "Інтерсплав", що фактично було утворено двома засновниками лише 28 березня 2006 року. Запис про включення ТОВ до Єдиного держреєстру від імені держреєстратора Белокурової В.А. був також сфальсифікований.
     Регіональне управління Держкомпідприємниитва в Луганській області оперативно провело перевірку діяльності держреєстратора в м.Свердловську й у своєму акті від 15 червня 2006 року відобразило, що жодних, реєстраційних дій у встановленому законодавством порядку щодо СП "Інтерсплав" за його місцезнаходженням не проводилося. Державна реєстрація змін його місцезнаходження і найменування проведена потай від підприємства і державного реєстратора за його місцезнаходженням в місті Свердловську.
     16 червня 2006 року - на спільному підприємстві з іспанським інвестором "Інтерсплав" працювала комісія в складі представників Луганської облдержадміністрації, виконкому Свердловської міської Ради, державного реєстратора виконкому Свердловської міської Ради, СБУ в Луганській області, прокуратури Луганської області. За результатами роботи комісії складений акт, у якому зафіксовані порушення законодавства при проведенні державної реєстрації змін місцезнаходження і найменування (а фактично потайного перетворення) спільного підприємства з іспанським інвестором " Інтерсплав". За результатами роботи комісії Луганська облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України для вживання заходів з відновлення правового статусу підприємства.
     На підставі листа Луганської Кабінетом Міністрів України було дано доручення Фонду держмайна України, Мінпромполітики України, Мін'юсту України і Луганської облдержадміністрації вжити заходів з передачі частки держави в статутному фонді підприємства від ДонНДІКМ до управління Фонду держмайна України.
     17 липня 2006 року прокуратурою Подільського району міста Києва внесено апеляційне подання про скасування постанови господарського суду в м. Києві від 21 квітня 2006 року у справі, на підставі якої в травні 2006 року в м. Києві були проведені незаконні реєстраційні дії.
     25 липня 2006 року підприємством було отримано лист Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництво складений начальником департаменту державної реєстрації та ліцензування комітету Барбелюком А.Б. та підписаний першим заступником голови комітету Ващенком К.А., інформація в якому свідчить про спроби надати законності проведеним реєстраційним діям щодо підприємства в місті Києві в травні 2006 року, та подані роз'яснення, що суперечать положенням, cтаттям 19 Конституції України, cтаттям 11 та 14 Закону України "Про державну реєстрацію...".
     З серпня 2006 року заступником прокурора Подільського району в місті Києві з фату проведення незаконних реєстраційних дій щодо спільного підприємства з іспанським інвестором "Інтерсплав" порушено кримінальну справу з ознаками злочину, що передбачено ч. 2 cтаті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим, станом).
     Начебто справедливість перемагає. Але, чи будуть покарані винуватці? Особливо це стосується високопоставлених службовців. І чи не повернеться все через деякий час знову на кола свої? Час покаже.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1607 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2411
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика