Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підсумки року: Прийнято низку нормативно-правових актів у сфері охорони прав на сорти рослин
Автор: Татьяна Ситко      Дата: 03.01.2019 20:36


Підсумки року: Прийнято низку нормативно-правових актів у сфері охорони прав на сорти рослин      У 2018 році прийнято низку нормативно-правових актів, які створюють відкриту та прозору систему реєстрації сортів рослин, полегшують набуття прав на сорти рослин, а також забезпечують аграріїв кращими досягненнями української селекції.
     
     Так, 26 жовтня 2017 року прийнято Наказ Мінагрополітики № 576 «Про затвердження Інструкції щодо забезпечення дослідними зразками експертизи заявки на сорт рослин», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 26 лютого 2018 року за № 232/31684. Інструкцією визначено процедуру надання дослідних зразків сортів рослин, які є об’єктом заявки, для цілей експертизи.
     
     28 січня 2018 року – Наказ Мінагрополітики № 110 «Про затвердження Правил складання та подання заявки на сорт рослин», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 липня 2018 року за № 781/32233. Правилами передбачені вимоги до складання документів заявки, порядок її подання з метою проведення науково-технічної експертизи заявки на сорт рослин, форми бланків документів заявки.
     
     19 вересня 2018 року прийнято Постанови Кабінету Міністрів України:
     
     - № 757 «Про затвердження Порядку ведення реєстру заявок на сорти рослин», який дозволяє отримувати незалежну об’єктивну інформацію про нові сорти усім зацікавленим сторонам.
     
      - № 755 «Про затвердження Порядку ведення реєстру патентів на сорти рослин», який забезпечує безпечний ринковий обіг насіння та садивного матеріалу. Процедура державної реєстрації майнових прав інтелектуальної власності на сорти захистить національного виробника та іноземного інвестора від правопорушень та зловживань у цій сфері.
     
     - № 756 «Про затвердження Порядку затребування зразків посадкового матеріалу батьківських компонентів об’єкта заявки», який удосконалить процедуру набуття прав на сорти рослин.
     
     26 вересня 2018 року – Постанова Кабінету Міністрів України № 774 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні», метою якої є забезпечення відкритості, прозорості й системності державної реєстрації прав на сорти рослин, дотримання принципів неупередженості та доступності у відносинах, які виникають між юридичними і фізичними особами та Мінагрополітики.
     
     Крім того, у сфері охорони прав на сорти рослин ведуться:
     
     - Реєстр заявок на сорти рослин;
     
     - Реєстр патентів;
     
     - Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні.


Автор: Татьяна Ситко прочтений: 635 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 24570
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика