Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд
Автор: Татьяна Ситко      Дата: 03.01.2019 20:39


За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд      За результатами січня-листопада 2018 року зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу досяг $21,9 млрд або 23,1% всього зовнішньоторговельного обігу України. Вітчизняний аграрний та харчовий експорт за цей період збільшився на $621,4 млн порівняно з аналогічним періодом 2017 року та становив $17,02 млрд.
     
     Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
     
     «В минулому році експорт вітчизняної аграрної та харчової продукції продемонстрував рекордні результати та сягнув майже $18 млрд. В цьому році маємо всі підстави очікувати кращих показників, які є результатом впливу багатьох сприятливих факторів», - підкреслила Ольга Трофімцева.
     
     За словами заступника Міністра, основу агрохарчового експорту в 2018 році склали зернові культури, з часткою 38,1%, олії – 23,4% та насіння олійних культур – 10,5%. Окрім того, українські виробники активно експортували м'ясо та субпродукти домашньої птиці на суму $471,9 млн, цукор - $196,6 млн, шоколад та інші продукти з вмістом какао – $158,4 млн, хлібобулочні, кондитерські вироби – $140,8 млн, олія соєва – $139,5 млн та інші.
     
     Ольга Трофімцева додала, що експорт продукції рослинництва за даний період зріс на $489,1 млн та становив $15,7 млрд. При цьому, вартість експорту української продукції тваринництва також зросла майже на $132,3 млн до $1,3 млрд.
     
     «Регіональна структура аграрного та харчового експорту залишилась стабільною: найбільшим ринком для нас були країни Азії, куди було експортовано вітчизняної продукції на $7,3 млрд за 11 місяців поточного року. Друге місце займають країни Європейського Союзу - $5,6 млрд. Третє місце за країнами Африки з результатом експорту $2,2 млрд», - резюмувала Ольга Трофімцева.


Автор: Татьяна Ситко прочтений: 658 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 24572
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика