Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

БЕРДЯНСЬКІ ПЕРЕМОВИНКИ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 04.10.2006 22:31


БЕРДЯНСЬКІ ПЕРЕМОВИНКИ      Є в наших міських керівників така добра традиція, - кожен рік збиратися разом. Поділитися проблемами, обмінятися досвідом. Але, мабуть головне, це подивитися в очі один одному. Вислухати колег, поспілкуватися з науковцями, отримати якусь нову інформацію від високих посадовців.
     От і в Бердянськ заїхав віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства України Володимир Рибак. Пообіцяв збільшити частку місцевих бюджетів у загальному бюджеті країни на 2,5–3%. Казав, що: "не в Києві все відбувається, все відбувається в регіонах, конкретних територіальних громадах. Тому все треба зробити, щоб гроші були у них. І я скільки працюватиму, направлятиму свої зусилля на децентралізацію фінансової системи і направлення фінансів в регіони". Тепер питома вага видатків місцевих бюджетів, яка становила 36,2% у 2006 році, у 2007-му зросте до 43,4%, а сума субвенцій, що надаються з державної скарбниці місцевим бюджетам, буде збільшена на 55,2% і дорівнюватиме 16969,9 млн. грн.
     Чому збиралися саме в Бердянську? Може, тому що на півдні біля моря. А може що в цьому місті є що подивитися і чому повчитися. Міський голова Валерій Баранов, зокрема каже: - економічний розвиток міста - це створення інвестиційного клімату. Це підтримка всіх, хто займається виробництвом, промисловістю, усіх видів бізнесу - банківського, готельного та інших. Усіх потрібно підтримувати і захищати від контролюючих структур, які часом роблять усе, щоб у бізнесу нічого не вийшло.
     Згадали і про своїх громадян. Чи вірніше буде сказати, вони самі нагадали про свою позицію. Яка полягає в тому, що саме влада, яка насправді націлена на демократичний розвиток держави, має створити системні умови для вирішення цих проблем. На жаль, поки що владні структури сприймають недержавні організації або як конкурента (в кращому випадку!), або як небажаного прохача, але не як рівноправного партнера, не виявляють бажання до співпраці взагалі чи, як і закордонні фінансові донори, відводять неурядовим організаціям роль другорядного партнера...
     Віктор Бобровський, міський голова Золотоноші, по цьому дуже гарно сказав: Громада обирає міського голову і міську раду, сподіваючись, що вони забезпечать покращання якості життя. А це, в першу чергу зменшення безробіття. Коли безробіття падає, це значить, що збільшуються надходження до бюджету, а отже - з'являється можливість реалізації додаткових соціальних програм. Зменшення безробіття - це зменшення рівня злочинності. Зменшення безробіття - це підвищення рівня заробітної платні: чим менше вільної робочої сили, тим більше треба платити кваліфікованому працівнику, інакше він знайде собі іншу роботу. Врешті, низький рівень безробіття - це більш задоволене населення.
     Міський голова Кам’янець-Подільського Олександр Мазурчак продовжує: - Міський голова повинен постійно думати про тих, хто створює робочі місця: це промислові підприємства і малий та середній бізнес. Треба уважно подивитися, що ти можеш зробити для малого та середнього бізнесу. Це той дуже потужний прошарок, який, не беручи від міста грошей, забезпечує надходження до бюджету і самозайнятість населення. Останнє є особливо важливим. Вони тобі знімають головний біль, адже безробіття означає різке погіршення криміногенної ситуації, цілий ряд дуже негативних речей. Але дуже важливо, щоб міській голова не піддався різним спокусам. Кожен відстоює свої інтереси - податківці і фінансове управління хочуть узяти більше грошей вже сьогодні, а міський голова повинен подумати, що так можна й зарізати курку, яка несе тобі золоті яйця.
     І про журналістів не забули. Бо тут їх висадився цілий десант. На запрошення Українського освітнього центру реформ відгукнулися представники засобів масової інформації з усіх регіонів. То ж те що говорилося, про що думалося почують і побачать по всій Україні.
     Як водиться на закінчення прийняли гуртом ініціативну заяву. Зміст якої полягає в тому, щоб започаткувати практику загальнонаціонального обговорення стратегічних орієнтирів та конкретних кроків в напрямку муніципального і регіонального розвитку, створити відкриту площадку узгодження позицій політичних партій, виконавчої влади та муніципальної громадськості. Мало того, обговорили та прийняли тези І-ої Національної доповіді щодо муніципального і регіонального розвитку. І була створена робоча група, яка за матеріалами обговорень на Слуханнях опрацює проект Національної доповіді, який, як особливо відмічається, віддзеркалює думку муніципальної громадськості.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1791 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2472
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика