Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Шебелинський газопереробний завод перейшов на власну електроенергію
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.10.2006 12:19


     На Шебелинському відділенні з переробки газового конденсату та нафти (ШВПГКН), що входить до складу дочірньої компанії „Укргазвидобування” НАК „Нафтогаз України” закінчено комплексні випробування та введено в експлуатацію електрогенератор потужністю 6 МВт в режимі паралельної роботи з енергосистемою АК „Харківобленерго”. На сьогодні повністю завершено налагоджувальні випробування, відпрацьовані режими видачі потужності в електромережу та узгоджена взаємодія між службами ШВНГКН і “Харківобленерго”.
     
     Цей етап є завершальним в проекті по виробництву теплової та електричної енергії з використанням вторинних енергоресурсів шляхом утилізації тепла технологічних печей ШВПГКН.
     
     Впровадження проекту дозволяє значно підвищити ефективність технологічного режиму колони по виробництву пропан-бутану, що дає можливість додатково виробляти 250 т технічного бутану щомісяця. Також це підвищує ефективність використання природного газу за рахунок комплексу котлів-утилізаторів з високими параметрами пари.
     
     До кінця 2006 року електростанція виробить більше 10 млн. кВт/год електричної енергії, що дасть змогу забезпечити власні потреби ШВПГКН та передавати надлишки електроенергії в мережі АК “Харківобленерго” для постачання іншим підприємствам ДК „Укргазвидобування” в Харківській області.
     
     Довідка: Когенераційну енергетичну установку на Шебелинському газопереробному заводі (ГПЗ), яка використовує скидний потенціал газофракційних печей для отримання тепла та електроенергії ДК “Укргазвидобування” ввела в експлуатацію в березні 2006 р.
     
     Для виробництва теплової та електричної енергії використовується скидний потенціал печей газофракційних установок. Це дозволить щорічно виробляти близько 48 млн. кВт/год електроенергії для власних потреб заводу та отримувати 27500 Гкал/год теплової енергії у вигляді пари для забезпечення технологічних потреб. Економія товарного газу ДК “Укргазвидобування” щорічно складе близько 17 млн. куб. м. Когенераційна установка введена в експлуатацію відповідно до реалізації програми енергозбереження ДК “Укргазвидобування”.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1628 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2480
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика