Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Куди поїхати на сафарі: гід по континентах та ціни
Автор: Иван Медведев      Дата: 07.02.2019 19:35


Куди поїхати на сафарі: гід по континентах та ціни      Життя тварин в дикій природі — найкращі враження, які можна привезти з подорожей. Сафарі – не завжди значить дорого. Розповідаємо, де можна побачити левів, тигрів, слонів чи жирафів та на який бюджет розраховувати.
     
     Що потрібно знати перед поїздкою на сафарі
     Дикі тварини живуть в Національних парках — територіях, захищених законом, де заборонено прохід людей, проїзд транспорту, крім машин для сафарі, та полювання.
     У різних країнах та навіть у різних нацпарках однієї країни можна зустріти різних тварин. Подумайте, кого вам хочеться побачити найбільше, та вибирайте напрямок відповідно.
     Можна сміливо очікувати зустріти зебр, антилоп, жирафів, слонів та мавп. Найбільш складно побачити хижаків: левів, леопардів, гепардів, тигрів та інших.
     В Африці існує таке поняття, як “велика п’ятірка” — п’ять найбільших тварин савани — лев, леопард, буйвіл, носоріг та слон. Якщо побачити “велику п’ятірку” можна вважати, що місія з сафарі виконана.
     Краще мати з собою бінокль, навіть невеликий.
     Для деяких країн Африки та Південної Америки потрібно зробити ін’єкцію проти жовтої лихоманки та отримати міжнародний медичний сертифікат про вакцинацію. Ця ін’єкція робиться один раз та діє все життя.
     
     Сафарі в Африці
     Найбільш очевидний вибір для сафарі — Африка, де вільно у дикій природі живуть сотні видів тварин та птахів. Цей материк — найбільш вдалий вибір для такої поїздки, хоча далеко не єдиний.
     
     Кенія, Танзанія та Уганда — запам’ятайте ці країни, оскільки на їхніх територіях живе найбільша різноманітність тварин. Сафарі тут найбільш насичене та досить легко вдається побачити велику кількість різноманітних звірів: зебр, жирафів, слонів, антилоп, буйволів, бородавочників, бабуїнів, страусів, носорогів та бегемотів. А серед хижаків, тут є всі, хто живе у савані, — леви, леопарди, гепарди та гієни.
     Ці країни майже єдині, де можна побачити всю “велику п’ятірку”.
     
     З жодна з авіакомпаній не виконує регулярних прямих рейсів з України в Африку, чартерні перельоти до уваги не беремо. Тому летіти в африканські країни доведеться з пересадками у різних європейських містах.
     
     Між кордоном Кенії та Танзанії на території Національних парків “Масаї Мара” та “Серенгеті” двічі на рік відбувається велика міграція тварин. Коли в Кенії, одній частині парку, настає посуха, тварини мігрують у Танзанію. Коли в Танзанії припиняється сезон дощів, вони мігрують назад. Це відбувається масово, коли цілі стада та групи пересуваються з півдня на північ чи навпаки. Жовтень або квітень — ідеальний період побачити всіх тварин у великій кількості.
     
     В Уганді унікальним є сафарі на воді. Наприклад, на човні по каналу Казінга. Тварини приходять на водопій у спекотний період дня і можна легко зустріти багато слонів, бегемотів, крокодилів, жирафів та зебр.
     
     Їдьте в Демократичну Республіку Конго якщо хочете побачити горил. Частина цієї країни є ареалом їхнього проживання. На жаль, популяція горил зменшується щороку. А в Національному парку Вірунга можна дуже близько побачити цілі сім’ї цих приматів на відстані 10-15 м.
     
     Особливістю сафарі у східній та центральній частинах Африки є те, що в Національний парк можна потрапити лише з гідом на машині турагентства (джип або мінівен), яке має ліцензію для в’їзду на територію заказника. Тому сафарі тут досить дорогі. Можна замовити поїздку від 1-го до 14-ти днів. Ціни на одноденне групове сафарі (8-12 людей) стартують від 60$ за людину, включаючи гіда, машину, обід. Окремо оплачується вхід у Нацпарк від 80$. Разом від 140$ за один день.
     
     Південно-Африканська Республіка, Намібія та Ботсвана
     Більш розвинена південна частина Африки має зовсім інший підхід до сафарі. В Національні парки тут можна заїжджати самому без гіда. Єдина умова — для власної безпеки необхідно бути на машині. Її можна легко орендувати — правила оренди однакові, як і в інших країнах. Причому немає потреби брати на прокат джип — машина може бути навіть невелика, економ-класу.
     У власному сафарі перевагою є те, що можна зупинитися та роздивлятися тварин скільки хочеться. Недолік — місцеві гіди часто знають багато деталей з життя звірів, якими діляться з туристами. Немає гіда – немає цікавих історій.
     
     Вартість такого сафарі набагато нижче. Наприклад, у Намібії потрібно заплатити лише збір за в’їзд у Національний парк, який дорівнює 10-15$. Щоправда, сама подорож у цю частину Африки коштуватиме дорожче.
     
     На сафарі у південну частину африканського континенту можна їздити цілий рік. Проте з червня по серпень, коли там зима, настає сухий сезон. Тварин легше спостерігати біля водойм, куди вони змушені приходити на водопій.
     
     Сафарі в Азії
     Шрі-Ланка, Індія та Непал — країни Азії, де варто побувати на сафарі. Тварини тут дуже відрізняються від африканських.
     
     Шрі-Ланка вважається найбільшим у світі ареалом проживання леопардів. Є великий шанс побачити їх у Національному парку Яла на півдні країни. Найбільше у Шрі-Ланці, крім леопардів, можуть вразити цейлонські слони, ланкійський ведмідь та буйволи. Також тут можна зустріти диких кабанів, мавп, мангустів, крокодилів, павичів та багато інших диких тварин і птахів.
     
     Індія та Непал — дві країни, де водяться тигри. В Індії варто поїхати у парк Рантхамборе, де є великий шанс побачити тигрів, леопардів, гієн, шакалів, оленів, мавп, мангустів та ще десятки тварин.
     
     У Непалі у Національному парку Чітван, крім тигрів, живуть носороги та бізони — тварини, яких в інших частинах Азії побачити майже неможливо.
     
     У Шрі-Ланці найдешевше сафарі на джипах, яке тільки можна знайти. Ціни, якщо поторгуватися, стартують від 20$ з людини за одноденний тур.
     Найкращою порою для сафарі в Азії є період з жовтня до лютого.
     
     У джунглях Болівії, Перу та Еквадору можна спостерігати зовсім інших звірів, ніж в Африці та Азії. Сюди краще їхати з гідом, який допоможе знайти тварин серед густих заростей вологих лісів. Часто Національні парки Південної Америки знаходяться в долинах річок, тому сафарі тут поєднує прогулянки на човні та на суші.
     
     У Південній Америці можна зустріти ягуарів, лінивців, мурахоїдів, капібар, тапірів, велику різноманітність мавп, алігаторів та кайманів, які відрізняються від крокодилів Африки, анаконд, річкових дельфінів, папуг, а ще можна порибалити на піранью в одній з приток Амазонки.
     
     Ціни за сафарі у джунглі починаються від 200$ з людини за тур на 3 дні (2 ночі) з харчуванням. Їхати можна цілий рік.
     
     


Автор: Иван Медведев прочтений: 641 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 25237
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика