Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” уклала Концесійну угоду щодо розвідки та розробки блоку Alam El Shawish East у Єгипті
Автор: Станислав Власенко      Дата: 20.12.2006 22:45


     13 грудня у м. Каїр відбулося підписання Концесійної угоди між Арабською Республікою Єгипет (АРЄ), НАК “Нафтогаз України” та Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією на пошук, розвідку та розробку родовищ нафти і газу на східній території Алам Ель Шавіш (Alam El Shawish East) у Західній пустелі Єгипту.
     
     Угоду підписали Міністр нафти АРЕ Самех Фахми (Sahmeh Fahmy), Голова Єгипетської Генеральної Нафтової Корпорації (ЄГНК) Абд Эль Алім Тага (Abd El Aleem Taha) та Голова правління НАК «Нафтогаз України» Володимир Шелудченко. Угоду підписано за підсумками перемоги НАК «Нафтогаз України» у тендері на розробку відповідного блоку, оголошеного Урядом АРЄ наприкінці 2004 р.
     
     Укладення Угоди є значним успіхом НАК „Нафтогаз України”, яка у боротьбі зі світовими лідерами нафтогазової промисловості, а саме Arabian (Саудівська Аравія), Apache (США), Santos (Австралія) та Sipetrol (Чилі) вперше здобула перемогу у відкритому міжнародному тендері на розвідку і розробку родовищ нафти і газу.
     
     Компанія реалізує проект видобутку вуглеводнів у АРЄ в рамках державної програми диверсифікації джерел постачання вуглеводнів в Україну. Проект є унікальною можливістю для України вийти в сегмент видобутку нафти і газу Північної Африки з перспективою реалізації аналогічних проектів в інших країнах регіону.
     
     Загальна площа блоку Alam El Shawish East складає понад 900 кв. кілометрів. Термін дії Концесійної угоди – 27 років, з них першочерговий період розвідки – 3 роки. Розрахунковий період окупності проекту – 5,5 років.
     
     За умовами Концесійної угоди, впродовж 3-річного Періоду розвідки НАК «Нафтогаз України» виступить Підрядником робіт з пошуку та розвідки родовищ нафти на території блоку Alam El Shawish East. Інвестиції НАК «Нафтогаз України» у пошук запасів вуглеводнів на території блоку складуть не менше $20,2 млн.
     
     Видобувні ресурси нафти блоку Alam El Shawish East, за оцінкою ДП “Науканафтогаз”, підтвердженою висновком Державної комісії України по запасах, складають не менше 73,5 млн. тонн (категорія С-3), що еквівалентно 90% ресурсної бази суходолу України.
     
     В районі блоку існує розвинута інфраструктура (нафто- та газопроводи, установки первинної підготовки нафти і газу) з виходом на узбережжя Середземного моря. В безпосередній близькості від зазначеного блоку розташовані діючі нафтові родовища.
     
     НАК «Нафтогаз України» зобов’язана розпочати роботи на блоці впродовж 6 місяців з дати підписання Концесійної угоди. В середині січня 2007 р. з метою підготовки до початку практичної реалізації проекту, Єгипет відвідає делегація технічних спеціалістів НАК.
     
     У разі відкриття родовищ(а) нафти та/або газу «Нафтогаз» та ЄГНК створять на території Єгипту компанію-оператора проекту у співвідношенні 50/50. Частка видобутої продукції НАК «Нафтогаз України» становитиме від 15 до 19 відсотків від загальної, залежно від досягнутих обсягів видобутку.
     
     Компанія розраховує отримати першу комерційну продукцію на блоці Alam El Shawish East на четвертому році реалізації проекту. Пік видобутку нафти очікується на 6-12 році розробки блоку Alam El Shawish East.
     
     Довідка: Хронологія проекту НАК “Нафтогаз України” з видобутку нафти та газу у Арабській Республіці Єгипет.
     13.01.05. Правління НАК “Нафтогаз України” під керівництвом Юрія Бойка ухвалило рішення про участь Компанії у ІІ-му раунді Міжнародного тендеру на розробку та видобування нафти і газу (блок Alam El-Shawish East) у Єгипті.
     09.06.05. НАК “Нафтогаз України” визнано переможцем ІІ-го раунду Міжнародного тендеру по блоку Alam El Shawish East (Блок 2) з пошуку, розвідки та розробки родовищ нафти і газу на умовах Концесійної угоди між АРЄ, ЄГНК та НАК “Нафтогаз України”.
     30.05.06. Парламентом Єгипту затверджено Закон №70 “Про надання повноважень Міністру нафти на підписання Концесійної угоди з ЄГНК та НАК “Нафтогаз України” на проведення нафтової розвідки та експлуатації на східній території Alam El Shawish.
     29.06.06. ДП “Науканафтогаз” завершено переінтерпретацію геофізичних даних в межах блоку Alam El Shawish East та уточнення ресурсної бази. За оцінкою ДП “Науканафтогаз” видобувні ресурси нафти території Alam El Shawish East складають понад 73 млн. тонн. Дані ДП “Науканафтогаз” підтверджені висновком Державної комісії України по запасах.
     13.12.06. Голова правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Шелудченко підписав у Каірі Угоду щодо пошуку, розвідки та розробки запасів нафти і газу східної території Alam El Shawish East на умовах Концесії.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1205 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2617
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика