Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК «Нафтогаз України» відкрила Газовий метрологічний центр у м. Боярка
Автор: Станислав Власенко      Дата: 23.12.2006 23:37


     у м. Боярка відбулося урочисте відкриття Газового метрологічного центру. У церемонії взяли участь Комісар Єврокомісії з питань енергетики Андріс Пібалгс, Генеральний секретар Енергетичної хартії Андре Мерньє, представник відділу енергетичної безпеки Генерального директорату із зовнішніх питань Європейської Комісії Фауозі Бенсарса, віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв і голова правління НАК «Нафтогаз України» Володимир Шелудченко.
     
     Основним завданням Газового метрологічного центру є забезпечення високого рівня достовірності вимірювання природного газу на всіх рівнях розподілення та споживання  від магістрального газопроводу до кінцевого споживача. Газовий метрологічний центр здійснюватиме роботи з повірки та випробування всіх типів лічильників, що застосовуються при обліку природного газу, з використанням робочого середовища.
     
     НАК «Нафтогаз України» профінансувала будівництво Газового метрологічного центру на суму більше 60 млн. євро. Часткове фінансування будівництва Газового метрологічного центру здійснено коштом Європейської Комісії. Обсяг виділеного гранту склав 9 млн. євро. За рахунок гранту Єврокомісії було профінансовано поставки унікального метрологічного обладнання провідних світових виробників, без якого створення Центру було б неможливим.
     
     Під час будівництва комплексу було враховано досвід кращих метрологічних центрів при газових компаніях, що діють у Франції (Gaz de France), Німеччині (Ruhrgas), Канаді (Trans Canada Calibration) та Голландії при Національному інституті еталонів Королівства Нідерландів NMI.
     
     Введення в експлуатацію Газового метрологічного центру дозволить Україні зробити значний крок у сфері створення сучасних систем обліку газу. Робота комплексу сприятиме реалізації Концепції створення єдиної системи обліку газу та дозволить перетворитися на центр впровадження стандартів ISO в Україні, СНД та країнах Східної Європи.
     
     Газовий метрологічний центр у Боярці є єдиним в Європі, що дозволяє здійснювати роботи з повірки та випробування лічильників, якими обладнуються трубопроводи діаметром 400-1020 мм. За оцінками спеціалістів НАК «Нафтогаз України», щорічний обсяг надання таких послуг компаніям Європи та країн СНД складатиме близько 20 млн. євро.
     
     Реалізація проекту зі створення Газового метрологічного центру сприятиме зменшенню втрат природного газу у газотранспортних мережах України та скоротить збитки НАК «Нафтогаз України». Робота Центру також забезпечуватиме прозорість та стабільність транзиту природного газу з Російської Федерації до країн Європи, Балканського регіону та Туреччини.
     
     Довідка: Газовий метрологічний центр є ІІ чергою будівництва Центру метрології нафти, нафтопродуктів, природного та зрідженого газу.
     
     Будівництво І черги об’єкту було завершено у 2003 році монтажем калібрувального стенду з робочим середовищем – повітря. Виробник обладнання  бельгійська фірма Instromet.
     
     НАК «Нафтогаз України» планує розпочати будівництво ІІІ черги Центру, що включатиме комплекс з вимірювання витрат та визначення якості нафти, нафтопродуктів та зрідженого газу. До складу комплексу увійдуть мобільні лабораторії з дослідження якості нафтопродуктів.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 981 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2626
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика