Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

1 квітня: народний календар і астровісник
Автор: Марина Шумко      Дата: 01.04.2019 08:08


1 квітня: народний календар і астровісник      Нині шумливого Хризанта; чи можна об’їхати карму, кого в давнину називали брехунцями і де взяти натхнення
     
     Чи брехня і не всесвітня, а в нас вже 1 квітня! Прикметно, що в Індії цього дня святкують свято Папамочані Екадаші — своєрідний день карми. А закон карми, як відомо, нездоланний: теперішнє — наслідок минулого і причина майбутнього. Або, як кажуть українці, “що посієш, те й пожнеш”.
     
     А тепер дещо про питомо українське слово “брехати”. Воно означає “говорити неправду”, “гавкати” і має близько 15 похідних! Зокрема: брехун, брехуха, брехло, брехака (епітет собаки), брехало, бреханина, брехач, брехенька (“баєчка”, “небилиця”), брехи (“вигадки”), брехунець (у давнину українці так називали адвокатів, а за радянських часів — дротовий радіоприймач), побрехенька, прибрехач (“донощик, обмовник”). Є це слово і в наших сусідів-слов’ян. Приміром у поляків воно означає “гавкати”, “брехати” (про собак), “базікати”, у словаків — “гавкати”, “казати неправду”, у чехів воно означає “дзявкати”, у болгар — “стогнати, чихати”, у сербохорватській — “задихатися, кашляти”, у словенській — “кричати, верещати”. Одним словом “брр...” Зауважте, що російське слово “врать” - набагато м’якше, “воркітливіше”, примирливіше.
     
     Якщо в цей день тепла погода, то на сприяння дорідним врожаям. До цього дня мали зійти останні сніги, тому спостерігали: якщо вода стікає шумливо, то повинні бути густі трави, якщо тихо – кволі. Народна примовка стверджує: «Як Хризант погідний, то буде рік дорідний».
     
     Іменинники сьогодні Дарина, Іларія, Дмитро, Іван, Софія.
     
     Нині 26-ий місячний день. В енергетичному плані не дуже легкий, адже за декілька днів обновиться місяць. Резерви організму на межі, біоритми уповільнюються, ми стаємо дуже вразливими і реагуємо на будь-які зовнішні подразники. В ці дні бажане табу на алкоголь, секс, важку м’ясну їжу. 26-ий місячний день якнайкраще підходить для постування. Але не забуваймо, що справжній піст завжди супроводжується молитвою. Так само як і молитва нерозривно пов’язана з аскезою, певного роду обмеженням. Від хірургічного втручання в ці дні теж краще утриматись (особливо чоловікам). Уникайте суєти і поспіху в будь-чому. Снаги та натхнення!
     
     Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: – 8,7, а найтеплішим у 2016 - +20,3.
     
     
     
     инвестиции в интернет проекты
     


Автор: Марина Шумко прочтений: 634 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 26260
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика