Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Зерновий ринок є ключовим у розвитку АПК та економіки в цілому
Автор: Алексей Журов      Дата: 11.04.2019 20:04


Зерновий ринок є ключовим у розвитку АПК та економіки в цілому      Зерновий ринок на сьогодні є ключовим та стратегічним у сільському господарстві країни. Саме він значною мірою визначає темпи розвитку агропромислового комплексу та економіки в цілому, гарантує продовольчу безпеку держави. Зернові культури формують більше чверті сукупного виробництва сільськогосподарської продукції та генерують понад 7 млрд. дол. США позитивного сальдо в зовнішній торгівлі.
     
     Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час відкриття XVI Міжнародної конференції «Зерно Причорномор'я-2019».
     
     «Наразі світовий ринок продовольства знаходиться під тиском трьох базових факторів: зростання населення, збільшення доходів та інтенсивна урбанізація. Як наслідок, за останнє десятиріччя світовий попит на зерно, основу продовольчого та фуражного раціону, зріс на 50%. Україна є однією з небагатьох країн світу, які мають можливість збільшувати виробництво сільгоспкультур, нарощувати експортний потенціал та забезпечувати глобальні потреби», - відмітила Олена Ковальова.
     
     За її словами, в Україні виробництво зернових за останні п'ять років не опускається нижче 60 млн тонн, досягнувши у 2018 році рекордних 70,1 млн тонн.
     
     Вона додала, що 2018/2019маркетинговий рік може стати рекордним і за експортом зернових культур – близько 49 млн тонн. На сьогодні експортовано понад 39 млн тонн.
     
     «Співробітництво з міжнародними організаціями та компаніями залишається одним з пріоритетних напрямків зовнішньоекономічної діяльності нашої держави. Ми активно співпрацюємо як з учасниками ринку, так і в рамках міжнародних організацій, зокрема ФАО, AMIS, Міжнародної Ради з Зерна (МРЗ) та іншими, з метою визначення оптимальних шляхів розвитку ефективного аграрного виробництва, забезпечення доступу до продовольства», - зазначила Олена Ковальова.
     
     Також вона підкреслила, що конференція «Зерно Причорномор'я-2019» є дієвим майданчиком з обговорення нових трендів на світовому, регіональному та внутрішньому аграрному ринку, побажавши усім учасникам ефективної роботи, конструктивних дискусій та успіху в реалізації нових проектів.
     
     Конференція «Зерно Причорномор'я» - це міжнародна платформа для обговорення найбільш актуальних тем і перспектив розвитку глобального ринку зерна і ринків країн Чорноморського регіону. Конференція проводиться з 2004 року і є одним із найбільших світових зернових форумів.
     
     
     
     инвестиции в интернет проекты
     


Автор: Алексей Журов прочтений: 738 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 26440
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика