Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна розширює географію експорту та залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки
Автор: Максим Никоненков      Дата: 31.05.2019 19:49


Україна розширює географію експорту та залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки      Основу сільськогосподарського виробництва українського аграрного сектору становить зернова складова. Враховуючи обсяги виробництва зерна, Україна – одна з небагатьох країн світу, яка має можливість нарощувати виробництво сільгоспкультур та зміцнювати позиції важливого гравця на зовнішніх ринках продовольства.
     
     Таку думку висловив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який 30 травня у Одесі взяв участь у відкритті XVІІI Міжнародної конференції «Grain &Maritime Days 2019», а також у панельній дискусії з питань розвитку українського зернового ринку. Участь у заході взяли народні депутати, представники ІА «АПК-Інформ», наукових установ, бізнесу, міжнародні експерти.
     
     Віктор Шеремета відмітив, що рекордним в історії України став 2018 рік, коли виробництво зернових та зернобобових культур перевищило показник 70 млн тонн. Крім того, Україна має всі шанси зібрати майбутній урожай за обсягом не менше минулорічного.
     
     «Український зерновий сектор є експорторієнтовним – в останні роки ми експортували понад 60% виробленого зерна. Поставляючи значні обсяги зерна на експорт, Україна є одним з гарантів світової продовольчої безпеки. Зокрема, варто відзначити факт успішної міжурядової роботи та відповідних компетентних органів з фітосанітарних питань, що дозволив українському зерновому сектору розширити присутність на нових ринках збуту – Єгипту, Індії, Китаю, ЄС та інших країн», - зауважив заступник Міністра.
     
     Він додав, що ключовими партнерами України на зерновому ринку є країни Азії, Європейського Союзу та Близького Сходу. Перспективний і швидкозростаючим ринком є також країни Північної Африки.
     
     «Фактично в усіх напрямках торгівлі ми незмінно зберігали позитивну динаміку розвитку торговельних взаємин. Почасти це є підтвердженням статусу України як стабільного і прогнозованого партнера», - підкреслив Віктор Шеремета.
     
     Під час панельної дискусії заходу було розглянуто такі важливі теми як тенденції і позиції на світовій зерновій арені, фактори впливу і торгові тренди, обговорено питання відкриття ринку землі; української економіки в контексті глобальних трендів; політичних і економічних реалій розвитку бізнесу в Україні; вибудовування міжнародних відносин між Україною та перспективними ринками споживання.
     
     
     
     инвестиции в интернет проекты
     


Автор: Максим Никоненков прочтений: 517 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 27301
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика