Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Переможці 4th Tavria V Odesa Half Marathon оновили рекорди дистанції
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.09.2019 12:49


Переможці 4th Tavria V Odesa Half Marathon оновили рекорди дистанції      В Одесі 15 вересня відбувся 4th Tavria V Odesa Half Marathon 2019, на старти якого вийшли понад 3300 бігунів з України та з-за кордону. Переможцями на основній дистанції стали Олександр Матвійчук та Валентина Кілярська, яким вдалося не лише здобути перемогу, але й встановити нові часові рекорди Одеського півмарафону.
     
     Боротьба серед чоловіків була досить напруженою, хоча, як пізніше розповів переможець Олександр Матвійчук, вона точилася в першу чергу за місце, а не за часовий результат. За його словами, це була "тактична боротьба". На першій половині дистанції сформувалася міцна четвірка лідерів на чолі з Павлом Верецьким, до якої також увійшли майбутній переможець Олександр Матвійчук, Микола Мевша та Сергій Рибак.
     
     Вже на 15 км лідерів залишилося двоє, і майже до самого фінішу Павло Верецький та Олександр Матвійчук бігли пліч-о-пліч. Врешті-решт Олександр Матвійчук завдяки фінішному прискоренню "вирвав" перемогу у суперника, встановивши новий рекорд дистанції на Одеському півмарафоні – 01:06:26. На дві секунди йому поступився Павло Верецький (01:06:28), а бронзу здобув Микола Мевша (01:06:56). На четвертій сходинці опинився вінничанин Сергій Рибак (01:07:53), і замкнув п’ятірку лідерів минулорічний переможець Сергій Оксенюк з результатом 01:09:40.
     
     Майбутня переможниця Валентина Кілярська здобула беззаперечне лідерство вже з 5 км, і долала дистанцію наодинці, час від часу примикаючи до бігунів-чоловіків. Як пізніше зазначила сама Валентина, наявність суперниці могла б мотивувати її бігти швидше. Невдовзі на переможницю Tavria V Odesa Half Marathon чекає участь у марафоні, тому сьогодні вона берегла сили і "бігла економно", що, втім, не завадило їй встановити новий рекорд дистанції – 01:19:56.
     
     Другу сходинку посіла бронзова призерка минулорічного Одеського півмарафону Христина Богомягкова (01:20:36), а на третій з результатом 01:21:13 опинилася Оксана Оксенюк, яка минулого року здобула срібло. Переможниця Одеського півмарафону 2017 Валентина Полтавська цього року посіла четверту сходинку з часом 01:21:38, а замкнула п’ятірку бігунка Марія Радько (01:22:02).
     
     Цього року учасники півмарафону долали дистанцію оновленим маршрутом, стартувавши біля пам’ятника Дюку де Рішельє. Траса пролягала історичною частиною міста, уздовж Траси здоров’я, через набережні "Ланжерон" та "Аркадія".
     
     Tavria V Odesa Half Marathon – це четвертий етап бігової ліги Run Ukraine Running League 2019, яка об’єднує шість бігових заходів у п’яти містах України. Він має найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.
     
     Одеський півмарафон проводиться в Одесі вже четвертий рік поспіль. За цей час кількість учасників зросла утричі, з 1100 у 2016 році до понад 3300 у 2019 році.


Автор: Станислав Власенко прочтений: 215 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 28735
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика