Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Як змінюватеметься столичний завод Арсенал у 2020 році, і що відкриється в найближчому майбутньому
Автор: Ростислав Мищенко      Дата: 16.01.2020 03:35


Як змінюватеметься столичний завод Арсенал у 2020 році, і що відкриється в найближчому майбутньому      Комерційний директор A-Development Дар’я Кухаренко про те, як змінюється столичний завод Арсенал, на території якого працює перший в столиці фуд-хол Kyiv Food Market, що відкриється в найближчому майбутньому і куди проект буде розширюватися.
     
     Історія великого ремонту
     
     Коли робота над проектом тільки починалася, ми розуміли, що нам в руки потрапив об’єкт, що вимагає через свою історичну значущість дбайливого ставлення. Дух перехоплювало – це був шанс зробити щось помітне для архітектури Києва. Для команди A Development це був виклик ще й тому, що територія заводу раніше ніколи не була відкритою: з середини ХVIII століття тут були військові казарми, з ХIХ-го – цехи закритого заводу.
     
     У 2017 році об’єкт був у жалюгідному стані. Забираючи його під реставрацію, була спокуса просто зробити в ньому щось нехитре, що можна без проблем здавати в оренду. Але ми вирішили застосувати досвід міжнародних урбаністів і створити значущий суспільний простір, цікавий для городян і гостей столиці. Такі місця, як Арсенал – не класичні об’єкти для бізнес-оренди, а точки в місті, які продають враження і емоції.
     
     З метою “заселити” в колись закрите військове підприємство гуманістичний дух, за два роки ми повністю перелицювали споруду. Ідея була – змішати на одній території привабливе для прогулянок громадське місце, магазини, фуд-зону і офіси. І першим в ньому відкрився Kyiv Food Market.
     
     Повний арсенал
     
     У 2017 році ми розглядали багато ідей. Наріжним каменем концепції був простір, куди люди зможуть прийти і почитати книгу, сфотографуватися, провести час з друзями. Те, що у нас вийшло, тепер називається Kyiv Food Market рестораторів Алекса Купера і Михайла Бейліна. Перший в Києві фуд-хол розпочав роботу 25 вересня і зайняв площу 2000 кв.м. На двох поверхах можна продегустувати страви від більш ніж 20-ти закладів: від вегетаріанської їжі до морепродуктів, крафтових напоїв і м’яса-гриль.
     
     Наступним став кафе-бар Молодість “зі стравами, знайомими всім з дитинства”: курячим бульйоном, форшмаком, салатом олів’є, чебуреками, борщем тощо. Нам пощастило, це лише другий заклад Купера з подібною вивіскою. Перша Молодість вже кілька років працює в Одесі на вулиці Грецькій і встигла набути статусу культової.
     
     Але це тільки початок. У листопаді відкрився Osvitoria HUB – суспільний простір c заходами для людей, які цікавляться освітою. Він включає в себе open space на 20 місць, міні-офіси на 4-8 людей, тренінговий зал на 30-50 місць з лептопами, планшетами та інтерактивною дошкою, лекційний зал до 200 місць і дитячу кімнату. Крім того, в Освіторії є власна бібліотека і кав’ярня. Працює хаб цілодобово.
     
     Креативний Штат Арсенал
     
     У першому кварталі 2020 року в гігантському ангарі заводу Арсенал відкриється коворкінг Creative States. Загальний розмір об’єкта становить 4130 кв. м, з яких 3800 кв. м займе коворкінг, розрахований на 650-700 робочих місць. На першому поверсі розміститься лаунж-зона, посеред якої буде живе дерево як символ життя і розвитку, стійка реєстрації, кімнати для переговорів, Skype Rooms і бар. Територія буде трансформуватися під проведення заходів. На другому поверсі буде працювати кухня і офіси зі скляними стелями. Там же будуть розташовані душові й спальня – міні-готель із справжніми спальними капсулами. На третьому можна орендувати один з 14 Business Suite: унікальних офісів, кожен з яких буде виконаний в своєму власному стилі. За нашим задумом, вони ідеально підійдуть для дизайнерів, топ-менеджерів, селебріті та інших яскравих особистостей.
     
     По всьому Креативному Штату Арсенал будуть розкидані затишні креативні куточки з диванчиками, кріслами, барними стільцями і столиками. Із заднього боку ангара буде організована парковка. Наша мрія, щоб Creative State of Arsenal відповідав атмосфері Coal Drops Yard в Лондоні. При цьому територія залишиться у власності заводу, A Development буде орендувати будівлю під коворкінг.
     
     Навесні на території буде розбито сквер з лавками, щоб всі бажаючі могли випити кави, почитати книгу або відпочити з друзями, не обов’язково заходячи на фуд-хол. На площі будуть проходити мистецькі акції, концерти, вистави тощо. Вся ця зона буде називатися A-Station і ми, в A Development, сподіваємося перетворити це місце в найгарячіший київський hot-spot.
     
     У 2020 році продовжимо розширювати проект. На протилежному боці вулиці знаходиться стара комендатура. Там буде продовження великого проекту A-Station, де ми створимо додаткову точку тяжіння до Арсеналу. Досвід збереження історичних пам’яток у нас вже є, і тепер ми цілком готові відновити Нікольські ворота в колишній красі й побудувати поруч щось невисоке, гармонійне. Це наступний етап того, що ми плануємо робити. В рамках проекту A-Station старий Арсенал продовжить перетворення.


Автор: Ростислав Мищенко прочтений: 561 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 30674
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика