Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні виробляють промислові яйця птиці вільного вигулу
Автор: Алексей Журов      Дата: 09.03.2020 20:41


В Україні виробляють промислові яйця птиці вільного вигулу      Виробник яйця і яєчних продуктів «Овостар Юніон» розпочав продаж яєць ТМ «ЯСЕНСВІТ» з позначкою «Вільний вигул».
     
     Компанія стала першою серед великих українських виробників, хто пропонує таку продукцію. До цього яйце птиці вільного вигулу можна було придбати лише у невеликих фермерських господарств.
     
     Пташник вільного вигулу, перевірений і схвалений Держпродспоживслужбою України, розташований на Васильківському виробничому майданчику компанії в с. Крушинка Васильківського району Київської області. Умови утримання тут максимально наближені до природних: вільне переміщення всередині пташника взимку, а для теплого сезону передбачена можливість прогулянок птиці на свіжому повітрі.
     
     Відповідно до світових стандартів, яйця птиці вільного вигулу маркуються кодом «1» або free range (на відміну від «2» — утримання у вольєрах, «3» — утримання у клітках). Тенденція до переходу на промислове яйце від утримуваних поза клітками курей стає поширеною по всьому світу. Виробники продуктів харчування і рітейлери у Європі повідомляють про намір перейти на таке яйце. У 2018 році тільки 50,4 % європейських несучок утримувалися у клітках, тоді як 28,5 % — у вольєрах, а 15,7 % мали вільний вигул (дані Commission Implementing Regulation EU).
     
     «Птиця на вільному вигулі потребує більше не лише простору, а й корму, уваги до біобезпеки, догляду. Так збільшується обсяг ручної праці на виробництві, а це означає, що собівартість продукції і, відповідно, ціна на полицях зростає. При цьому споживачі усього світу активно підтримують природне утримання птиці, купуючи продукцію з маркуванням Free Range», — розповідає директор з виробництва «Овостар Юніон» Віталій Ворон.
     
     Яйця «ЯСЕНСВІТ. Вільний вигул» уже надійшли на полиці ритейл-мереж METRO, Auchan, Billa, «Таврія», «Копійка», планується відкриття позиції в мережах NOVUS, FOZZY, «Велика Кишеня».
     
     Група компаній «Овостар Юніон» — вертикально інтегрована публічна холдингова компанія. У 2019 році на її птахофабриках було зібрано 1,59 млрд яєць, а поголів’я курей-несучок становило 6,7 млн. Виробництво сертифіковане за ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 (HACCP) і FSSC 22000. Продукція «Овостар Юніон» користується попитом серед споживачів 55 країн світу, з 2015 року експортується в Європейський Союз. З 2011 року акції «Овостар Юніон» котируються на Варшавській фондовій біржі.


Автор: Алексей Журов прочтений: 392 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 31586
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика