Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На ВАТ «Черкасигаз» здійснено рейдерську атаку
Автор: Станислав Власенко      Дата: 03.04.2007 23:11


     2 квітня о 4-38 ранку група з приблизно 40-50 осіб у масках, озброєна, в тому числі вогнепальною зброєю, здійснила спробу рейдерського нападу на приміщення ВАТ «Черкасигаз».
     
     Погрожуючи зброєю нападники заблокували 10 охоронців ДП «Нафтогаз-безпека», що не були озброєні, захопили подвір’я підприємства, а згодом вдерлися до адміністративної будівлі ВАТ, на другому поверсі якої знаходився голова правління підприємства Дмитро Чіріч, інші посадові особи ВАТ «Черкасигаз» та НАК «Нафтогаз України».
     
     Внутрішня охорона адмінбудівлі ВАТ «Черкасигаз» стримала нападників лише на другому поверсі, безпосередньо перед приймальнею голови правління. Перший поверх адмінбудинку було захоплено нападниками, приміщенню завдано значної шкоди – розтрощені вікна, двері, стіни, меблі. Одні з вхідних дверей прострілені. Нападники застосовували під час нападу сльозогінний газ типу «Черемуха».
     
     Наряд міліції у складі двох міліціонерів, що був викликаний співробітниками «Черкасигаз» безпосередньо після початку нападу (4-40), прибувши на місце події, по рації запросив підкріплення. Лише після цього нападники відступили до прибуття основних сил міліції.
     
     Серед нападників були помічені та зняті відеокамерою відсторонений в.о. голови правління «Черкасигаз» Сергій Черніков та народний депутат Петро Кузьменко (БЮТ, раніше входив до групи депутатської групи Богдана Губського «Єдина Україна»). Після захоплення внутрішнього двору С.Черніков, П.Кузбменко та О.Кожедьоров (причетний до кількох попередніх спроб рейдерського захоплення «Черкасигаз») зайшли на подвір’я підприємства та деякий час перебували на ньому.
     
     Приблизно о 6-30 на одній з автозаправних станцій у м. Черкасси силами УМВС у Черкаській області був затриманий автобус з 16 особами, що в ході попереднього опитування визнали свою причетність до подій на ВАТ «Черкасигаз». На цей час затримані допитуються працівниками міліції.
     
     НАК «Нафтогаз України» сьогодні не володіє інформацією щодо трьох ключових питань, що стосуються сьогоднішньої спроби рейдерського захоплення ВАТ «Черкасигаз», а саме:
     1. Що робив у складі групи озброєних рейдерів в масках сьогодні о 4-30 ранку на подвір’ї ВАТ «Черкасигаз» народний депутат України від БЮТ Петро Кузьменко?
     2. Як поява у групі рейдерів екс-керівника «Черкасигаз» С.Чернікова та депутата від БЮТ П.Кузьменка співвідноситься з учорашньою заявою прес-служби Б.Губського про те, що усунуте керівництво «Черкасигаз» добиватиметься поновлення на роботі виключно правовими методами (http://www.unian.net/ukr/news/news-190014.html, http://www.mignews.com.ua/articles/248689.html)?
     3. Чому Державна служба охорони (ДОС) МВС України вчасно не надала співробітників міліції для охорони ВАТ «Черкасигаз», хоча учора вдень отримала відповідне клопотання як від ВАТ «Черкасигаз» (додається), так і від НАК «Нафтогаз України»?
     4. Чи не будуть відпущені (під підписку про невиїзд, тощо) до повного розслідування справи 16 учасників рейдерського нападу на «Черкасигаз», затримані УМВС Черкаської області?
     
     Довідково:
     НАК «Нафтогаз України» володіє 51% акцій ВАТ «Черкасигаз».
     Учора (30.03.2007) НАК «Нафтогаз України» відновив контроль над ВАТ «Черкасигаз», згідно з судовим рішенням та за допомоги Державної виконавчої служби поновивши на посаді голови правління «Черкасигаз» його легітимного керівника Дмитра Чіріча. Легітимність дій «Нафтогазу України» визнано УМВС, УСБУ та прокуратурою Черкаської області.
     З середини 2005 року та до 29 березня управління підприємством фактично здійснювали представники ТОВ «Укртрансгаз-Сервіс», які у змові з колишнім працівником «Нафтогазу України» Миколою Яхимцем сфальсифікували документ, який видали за протокол Загальних Зборів акціонерів ВАТ «Черкасигаз» (№1105 от 11.05.05 г.).
     За підозрою у здійсненні низки злочинів на посаді керівника «Черкасигаз» М.Яхимець нині перебуває у розшуку, щодо трьох в.о. голови правління «Черкасигаз», що очолювали «Черкасигаз» після М.Яхимця, порушено карні справи «за фактом».
     За інформацією мера Черкас С.Одарича, депутата Київради М.Бродського та низки українських ЗМІ , фактичний контроль над ВАТ «Черкасигаз» через ТОВ «Укртрансгаз-Сервіс» до останнього часу здійснював народний депутат Богдан Губський.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1753 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3169
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика