Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Що відбуватиметься з українським бізнесом
Автор: Евгений Погребняк      Дата: 07.04.2020 08:46


Що відбуватиметься з українським бізнесом      Дослідницький підрозділ Advanter Group спільно з Українським інститутом майбутнього провів дослідження стану та перспектив українського бізнесу у зв’язку з карантинними заходами і кризовими явищами в економіці.
     
     Дослідницький підрозділ Advanter Group спільно з Українським інститутом майбутнього провів дослідження стану та перспектив українського бізнесу у зв’язку з карантинними заходами і кризовими явищами в економіці.
     
     І малий, і великий бізнес в Україні вже зазнають суттєвих втрат і оцінюють можливе зменешення доходів протягом 2020 року в середньому біля 50% доходу (в тому числі 28% підприємств очікують зменшення доходів більш ніж на 60% протягом року).
     
     Advanter Group опитали 458 підприємств, серед яких мікро-, малі, середні та великі підприємства. Дослідження проведено 28.03 – 2.04.2020 за підтримки CEO Club, бізнес-спільноти Board, ТПП України, бізнес-школи МІМ Київ, Prizma Club, CFO Club Ukraine та десятків інших об’єднань підприємців по всіх областях України.
     
     38% підприємств не мають можливість протриматися більш ніж 2 місяці в умовах карантину.
     
     Природньо, цей показник суттєво розрізняється по сферах діяльності. Зокрема, підприємства роздрібної торгівлі нехарчовими продуктами, готельно-туристичного сектору, сфери освіти, ресторани потерпають найбільше і більш ніж 50% підприємств цих сфер мають «запас міцності» до 2 місяців.
     
     Оцінюючи сценарії розвитку подій переважна більшість підприємців вказують, що продовження карантину і посилення карантинних заходів є згубним для бізнесу.
     
     У випадку, якщо карантинні заходи залишаться без змін, 69% підприємств оцінюють втрати у більш ніж 20% протягом 2020 року в порівнянні з 2019 роком. А якщо карантин буде продовжено до кінця травня, то втрати більше 20% зазнають вже 84% підприємств, а 44% - зазнають втрати більше 60% або розглядають варіант закриття бізнесу.
     
     Переважна кількість підприємців вважають, що оптимальним з точки зору відновлення ділової активності і збереження економіки України від руйнації є застосування смарт-карантинних заходів, тобто таргетування карантину на групи ризику, територіальний підхід до обмежень.
     
     16% підприємств вже встигли адаптуватися до існуючих карантинних заходів і 23% адаптують бізнес. Решта підприємств або не бачать можливостей для нових напрямів діяльності і перепрофілювання бізнесу, або потребують додаткових інвестицій.
     
     Наразі багато аналітичних центрів, включно із Advanter Group, ЦЕС, УІМ працюють над виробленням і обґрунтуванням заходів, що необхідні для стимулювання ділової активності і збереження та створення робочих місць. Збираються галузеві напрацювання. При цьому самі підприємці вбачають, що найбільш ефективними можуть виявитися такі стимули з боку держави, як зменшення податкового навантаження (переважно для МСБ), часткова компенсація заробітної плати співробітникам у разі їхнього не звільнення, пільгові кредити (державні гарантії, знижені відсотки).
     
     Серед 458 досліджених підприємств 4% відносяться до великого бізнесу, 21% до середнього і 75% до малого і мікро-бізнесу. 37% підприємств локалізовані в Києві, 63% представляють різні регіони України.


Автор: Евгений Погребняк прочтений: 395 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32048
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика