Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Український інститут вперше експортував до Казахстану 40 тонн рисового насіння
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 20.04.2020 21:26


Український інститут вперше експортував до Казахстану 40 тонн рисового насіння      Інститут рису Національної академії аграрних наук України (Скадовський район Херсонької області) вперше відправив до Казахстану 40 тонн рисового насіння.
     
     Як передає пресслужба НААН, вартість насіння для зарубіжних партнерів була такою ж, як і на внутрішньому ринку – близько 16 грн/кг у еквіваленті. Однак угоду науковці вважають дуже перспективною заявкою на подальше співробітництво. Адже площа рисових плантацій у Казахстані складає сто тисяч гектарів, і тамтешні аграрії зацікавлені у впровадженні високопродуктивних сортів.
     
     Рисоводам Таврії є що запропонувати: чверть з експортної партії «білого золота» склало зерно нових сортів «Фагот» і «Червоний», над виведенням яких скадовські селекціонери працювали майже десятиріччя.
     
     «Фагот» – сорт ранньостиглий, і його врожай можна збирати уже на початку вересня, «випередивши» затяжні осінні дощі. До того ж, його зерна крупні, а врожайність сягає дев’яти тонн з гектару.
     
     Інший сорт «Червоний» назвали так через червонуватий колір його зерен. Але перевага цього сорту не в кольорі, а в користі для здоров’я. Такий рис можна вживати в їжу не шліфованим, і це дозволяє зберігати в кожній зернині повний набір амінокислот та рослинного білку, який засвоюється людським організмом на 98 відсотків. Для порівняння: у звичайному шліфованому рисі його в п’ять-шість разів менше.
     
     «В Україні цьогоріч «Фагот» висадять на сотні гектарів плантацій Скадовського й Каланчацького районів, а «Червоний» – на двадцяти гектарах у Каланчацькому районі. Загалом же інститут і його підсобне господарство цьогоріч відводять під вирощування рису вісімсот гектарів своїх угідь», – зауважив директор Інституту рису Володимир Дудченко.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 332 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32279
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика