Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах
Автор: Евгений Погребняк      Дата: 25.04.2020 08:23


Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах      За тиждень виробники тепла зменшили борг на 738 млн грн (1,8%), регіональні газозбутові підприємства – на 413 млн грн (1,5%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) – на 70 млн грн (0,9%).
     
     Станом на 21 квітня 2020 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 47,5 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 809 млн грн (1,7%).
     
     Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 26,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 413 млн грн (1,5%).
     
     Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 5,5 млн грн (0,2%) та складає близько 3,6 млрд грн.
     
     Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 228 млн грн (5,2%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 4,2 млрд грн.
     
     
     Виробництво теплової енергії (ТКЕ та ТЕЦ)
     
     Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 40 млрд грн, з них за 2020 р. — 8,3 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 738 млн грн (1,8%).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецької (8,3 млрд грн), Дніпропетровської (7,8 млрд грн), Харківської (4,9 млрд грн), Луганської (2,1 млрд грн), Одеської (1,7 млрд грн), Львівської (1,3 млрд грн), Запорізької (1,3 млрд грн) областей, м. Києва (3 млрд грн) та Автономної Республіки Крим (1,4 млрд грн).
     
     Найбільша прострочена заборгованість за використаний природний газ за 2020 р. в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (1 343 млн грн) та Дніпропетровської (1 244 млн грн), Харківської (1 125 млн грн), Запорізької (685 млн грн), Одеської (597 млн грн), Донецької (509 млн грн), Львівської (446 млн грн) областей.
     
     Відповідно до підпункту 4 пункту 3 Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.18 №867, на Компанію покладено обов’язок постачати природний газ виробникам теплової енергії для всіх категорій використання природного газу, в тому числі для виробництва електричної енергії такими виробниками, на умовах та у порядку, що визначені цим Положенням.
     
     Отже, відповідно до пункту 11 Положення, постачання Компанією природного газу виробнику теплової енергії здійснюється виключно у разі виконання останнім, як мінімум, двох умов: укладення з Компанією договору постачання природного газу відповідно до законодавства, а також забезпечення хоча б однієї з передбачених Положенням обов’язкових умов щодо розрахунків за використаний природний газ (ознайомитись з якими можна за посиланням).
     
     Виробництво електроенергії (ТЕЦ)
     
     В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цій категорії підприємств-боржників зменшилась на 70 млн грн (0,9%) та складає близько 7,6 млрд грн.
     
     З 30 підприємств ТЕЦ та 5 генеруючих компаній, яким НАК «Нафтогаз України» поставила природний газ для виробництва електроенергії, мають значну заборгованість 25 споживачів з Харківської, Луганської, Київської, Херсонської, Дніпропетровської, Донецької, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Львівської, Вінницької, Кіровоградської, Чернігівської, Черкаської областей, АР Крим, м. Севастополя, м. Києва (дивіться інфографіку, що додається).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість — у ПрАТ Харківська ТЕЦ-5 (1 542 млн грн), Київтеплоенерго КП ВО Київради (КМДА) (1 323 млн грн), ДП Сєвєродонецька ТЕЦ (709 млн грн), ДТЕК Східенерго (707 млн грн), ПРАТ Білоцерківська ТЕЦ (502 млн грн), АТ Херсонська ТЕЦ (449 млн грн) та АТ Дніпровська теплоелектроцентраль (393 млн грн). Загальна заборгованість цих семи підприємств складає близько 74% від сумарної заборгованості.


Автор: Евгений Погребняк прочтений: 433 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32364
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика