Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні вдвічі зросла кількість аукціонів з оренди землі
Автор: Максим Дюжев      Дата: 29.04.2020 09:00


В Україні вдвічі зросла кількість аукціонів з оренди землі      Кількість аукціонів з оренди земель сільськогосподарського призначення за останні 3 роки подвоїлася, однак середня вартість оренди землі в Україні за цей час майже не змінилася.
     
     За підсумками 2019 року середня вартість оренди одного гектару сільськогосподарської землі за рік складала 3518 гривень. При цьому, вона значно різнилася, залежно від регіону. Так, найбільше за оренду сільськогосподарської землі платили на Вінниччині (7233 гривні за гектар за рік), Полтавщині (6973 гривні) та Кіровоградщині (6858 гривень). Найдешевшою була оренда землі на Закарпатті (1417 гривень), Рівненщині (1473 гривень) та на Волині (1842 гривні).
     
     Через мораторій на продаж землі, єдиний спосіб власнику землі «продати» її є укладання довгострокових договорів оренди. Кількість таких договорів щороку зростає.
     
     «Відкриття ринку землі створить конкуренцію між покупцем та орендарем землі. Власники будуть вибирати, що їм вигідніше: продати цю землю чи продовжувати оренду. За рахунок такої конкуренції ціна на оренду землі зростатиме, а у власників землі вперше з’явиться вибір», — повідомив Денис Нізалов, доцент департаменту економіки Університету Де-Монфорту.
     
     Договори оренди землі в Україні з 2013 року проходять через аукціони. При цьому, наразі 98% всіх аукціонів з оренди землі стосуються саме сільськогосподарських земель. У 2019 році загальна площа землі, переданої в оренду, зросла до 88 тисяч гектарів.


Автор: Максим Дюжев прочтений: 315 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32437
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика