Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Розораність земель в Україні досягла 80% і є найвищою у світі
Автор: Владимир Морозов      Дата: 28.05.2020 19:28


Розораність земель в Україні досягла 80% і є найвищою у світі      Розораність земель в Україні є найбільшою в світі і наближається до 80% сільськогосподарських угідь.
     
     Крім надвисокої розореності земель, яка сама по собі спричиняє деградацію грунтів та зміну водного режиму, є також ерозія.
     
     “Деградація земель, яка потужно розширюється внаслідок їх високоінтенсивного використання, а це – засолені, солонуваті, кам’янисті, ерозійні процеси внаслідок найбільшої у світі розорюваності, вирубки лісів, знищення посадок … Відновити нульовий рівень деградації земель нам уже не вдасться. Адже 1 см родючого ґрунту (гумусу) в природніх умовах відтворюється 300-400 років”, – вважає Михайло Апостол.
     
     Основне завдання, яке повинно сьогодні стояти перед владою і суспільством, – не допустити погіршення стану родючості землі.
     
     “Головним фактором, який визначає цінність земель, є його родючість. А ми робимо все, щоб наші чорноземи деградували, підкислювалися, засолювалися, проходили ерозійні процеси; зменшувалась кількість гумусу та корисних мікроорганізмів, які його формують; відбувалися пилові бурі; відчувався постійний дефіцит вологи. Все це приводить до опустелення та, на жаль, наближення аграрної, продовольчої, економічної кризи. Невже не ясно, кому вигідна зневоднена Україна?
     
     Сьогодні ситуацію ще можна виправити і не допустити опустелення земель. Розпочати хоча б з висадки 1-2 мільйони дерев в рік”, – акцентує Михайло Апостол.
     
     За даними Інституту охорони ґрунтів України 20-річні втрати гумусу в грошовому еквівалентні становлять понад 450 мільярдів гривень. А вітрова ерозія може набути катастрофічного масштабу.
     
     Також, з за інформацією академіка-секретаря Відділення землеробства, меліорації та механізації, академіка Національної академії аграрних наук України Віктора Камінського, розораність земель в Україні досягла 56% території держави.


Автор: Владимир Морозов прочтений: 394 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32926
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика