Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Чого чекати від подорожей Україною
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 16.06.2020 22:42


Чого чекати від подорожей Україною      Ще нещодавно здавалось: літня відпустка 2020 року пролетить повз українців. Аж от послаблення карантину від 5 червня трохи оживило внутрішніх туроператорів. Хоча деякі примудрялись не здавати позиції й під час суворого локдауну: дали можливість мандрівникам бронювати подорожі наперед та проводили онлайн-екскурсії захоплюючими місцинами.
     
     Українські організатори мандрів кажуть: ця ваша відпустка 2020 в Україні може вийти не гіршою за скасовану закордонну.
     
     Які нові подорожі по Україні готують нам агенції цього літа та як карантин позначиться на вартості мандрів – читайте в нашому матеріалі.
     
     Турклуб “Бідняжка” віщує здорожчання турів Україною
     
     Андрій Рибачок
     засновник туристичного клубу “Бідняжка”
     
     Каже, з цим карантином опинились в повній дупі. Але не падають духом: продумують нові програми, що зручні як для їхніх мандрівників, так і допоможуть розворушитись самому турклубу.
     
     Ціни на тури влітку можуть підвищитись
     Поки що тільки все розворушилось, і багато експертів у галузі кажуть: відпустка 2020 – це подорожі Україною. Причому фахівці налогошують: буде справжній бум охочих.
     
     Чесно? З нашого досвіду поки що ніякі фактори про цей бум не сповіщають.
     
     Та й ми не маємо наміру на нього розраховувати, оскільки будуємо довгострокові дружні й довірливі стосунки с нашими мандрівниками.
     
     Наші туристи подорожують з нами роками, і від нас не прийняли б такий хід – хайпонути на дефіциті.
     
     Але здорожчання може бути не за рахунок росту наших цін, а тому, що МОЗ не рекомендує подорожувати великими групами. В малій групі собівартість подорожі збільшується, і сама дорога апріорі стає дорожча. Те ж саме і з вартістю роботи гіда, екскурсовода.
     
     Також на здорожчання туру можуть повпливати готельєри. Вони ж теж в курсі про бум, і можуть підняти ціни на проживання.
     
     Що тримало “Бідняжку” на плаву в місяці локдауну?
     Люди хочуть подорожувати, але на момент березня-травня вони боялись платити гроші наперед, бо нічого ще не було ясно з карантином на той момент. І ми придумали дві акції, які розворушили їх:
     
     1) “Ранні пташки від Бідняжки”. Ми пропонували всім мандрівникам, в яких
     
     уже були проплачені аванси за подорожі, що прийшлись на час карантину, перенести гроші на осінь 2020 року, або на 2021 рік і отримати знижку.
     
     По суті, мандрівникам нічого не треба було робити – просто замість вимагати повернення коштів, перенести подорож на зручну дату. І при цьому ще отримати додаткову знижку на неї.
     
     2) “Бронюй зараз, плати влітку” – спеціальна програма, яку запустили в травні.
     
     Протягом травня можна було забронювати подорож безкоштовно. Запустили її, бо в травні нам вже час було планувати свої літні програми. Але ніхто не хотів нічого бронювати – боялись проплачувати кошти чи ще чомусь не йшов процес. Завдяки цьому, що ця бронь ні до чого людей не зобов’язувала, ми розворушили аудиторію й отримали інформацію щодо напрямків, які зараз цікавлять людей.
     
     Намагаємось не засмучуватись, зараз ситуація трохи покращується, вже починаються реєстрації на тури.
     
     Що новенького з турів запровадили?
     З травня із запровадженням програми “Бронюй зараз – плати влітку” в нас у турклубі
     
     почався якийсь рух. Хоча, звісно, в порівнянні з докарантинним періодом ця активність – ніщо в порівнянні з кількістю наших мандрівників до пандемії. Так, це могло бути щовихідних близько 10 виїздів по 500 людей щонайменше.
     
     Зараз ми почали тестувати нові формати подорожей – на особистих авто та веломандрівки.
     
     Але поки незрозуміло, коли ми вийдемо на якийсь режим роботи хоча б не в мінус, а в нуль.
     
     
     Dobre club: розробили подорожі в дусі Індіани Джонса
     
     Ярослав Козак
     засновник клубу активного відпочинку Dobre club
     
     Карантин застав його компанію в найактивніші місяці туризму. Бо для людей, які подорожують Україною і відкривають нові місця в форматі експедиції, квітень-травень – навіть більший сезон, ніж на Новий рік.
     
     Якщо говорити про гроші, цей період може принести до половини-третини річного бюджету туристичної компанії.
     
     Команда швидко зорієнтувалась, проводячи екскурсії визначними місцями онлайн, а тепер популяризують туристичні маршрути для сім’ї під ключ.
     
     Краєвиди Канівського моря з Трахтемирівського півострова. Фото: Facebook Dobre Club
     Люди, які долучались до наших онлайн-екскурсій, тепер їдуть з нами в подорожі
     Коли запровадили карантин, нас та наших туристів поставили перед фактом, що основного сезону не буде. Хтось з колег в туризмі пішов на дно, хтось навпаки розвинув активність в соціальних мережах. Першими почали пожвавлювати середовище гіди, створивши проєкт “Карантин-Мандри”.
     
     Проводили екскурсії онлайн: хто міг наживо пройтися вулицями, хто – в онлайні. В режимі онлайн-конференції залучили нових людей та підписників. Багато з новачків, хто нещодавно долучився до подорожей з Dobre club, почали їздити в подорожі завдяки нашим онлайн-трансляціям.
     
     Збираємося “відкатати” Карпати та південь до середини липня
     Ми за час карантину розробили багато нових маршрутів – ха, мали час на підготовку,- і зараз багато гідів водять туристів цими маршрутами.
     
     На літо нічого надзвичайного не запропоную, бо мій сезон – це весна-осінь. Ми в Dobre club весняні тури частково перенесли на літо.
     
     В нас є проєкт”Відпустки в Карпатах” – запрошуємо! Цьогоріч буде багато заїздів. І основний акцент буде на ізольовані та віддалені поселення наодинці з природою, де людей майже нема.
     
     Також в червні-липні намагатимемося відкатати південь: Асканію Нову, Олешківські Піски, Бірючий острів, Вилково – і з середини липня самі підемо у відпустки.
     
     Стало багато запитів на одиничні та сімейні подорожі
     Відпустка 2020 для наших туристи – це маршрути для поїздки на власному автомобілі.
     
     Ми, проаналізувавши такі запити, запустили напрямок розробки маршруту під ключ.
     
     Сьогодні в мене вже 9 туристів повертаються сьогодні з семиденного тура Арабатською стрілкою, який я провів їм, не виходячи зі свого кабінету.
     
     Тобто розробив для них маршрут, і в певний час в певному місці на них чекав гід, катер, машина, база, готель, обід, екскурсія. Все по хвилинах розписано, їм лиш треба приїхати й оплатити ті послуги на місці – в касу заповідника, чи де екскурсії їм проводили.
     
     По проживанню в Карпатах багато запитів, де люди хочуть зняти будинок на цілу родину. Не бази, а котеджі, – щоб поселитися і ні з ким не перетинатися. Отже, власники, які побудували будиночки котеджного типу, матимуть клієнтів до кінця жовтня-листопада.
     
     Яся Загородня
     керівник відділу розвитку туроператора Kraina.Ua
     
     Каже, виклики, які поставив перед командою карантин, долати доведеться ще досить довго: повністю закриті всі тури за кордон, скорочений асортимент турів Україною, а те, що є, доведеться переформатовувати.
     
     Кілька днів, як відновили подорожі країною
     Спочатку ми піддалися загальній течії — робили челенджі та конкурси в соціальних мережах. Але це швидко набридло нашим туристам.
     
     Найбільше привернули увагу анонси майбутніх турів без дат. Просто щоб зрозуміти, які є маршрути, куди можна поїхати в Україні, коли карантин закінчиться. Так ми змогли зібрати списки охочих, і зараз ми повертаємося до звичайного робочого режиму. З 13 червня всі наші тури по Україні поновилися.
     
     Цього літа ми робимо акцент на поїздках в найкрасивіші місця української природи.
     
     Замість зростання вартості подорожей – акції та знижки
     
     З нашого боку збільшенні вартості турів найближчим часом не буде. Навпаки, ми плануємо спецпропозиції та знижки. Дуже дивно буде, якщо готелі та наші партнери збільшать вартість своїх послуг, тому що зараз потрібно робити все, щоб запустити туристичний сезон.
     
     Топ-3 тури, які будуть популярними цього літа
     
     Вже майже п’ять років ні Львів, ні Одеса не є нашими найпопулярнішими напрямками. Наша топова відпустка 2020 – це:
     
     1. Тунель кохання та замки Волині — це автобусна подорож, в якій ми відвідуємо Острозьку академію, Дубенський замок, секретний Тараканівський форт та популярний зараз Тунель кохання.
     
     2. Асканія-Нова — це наш найперший тур, і вже 13 років він не здає позиції.
     
     Зебри, антилопи, бізони, сайгаки, лами. Фотосафарі в степу, купання в цілющих джерелах і Азовському морі, відвідування таємничого українського Стоунхенджу. І все це — за два дні, ідеальні літні вихідні.
     
     3. Сходження на Говерлу – кожні вихідні до першого снігу ми підкорюємо Говерлу. Багато наших туристів обирають цей тур кожного року. Тому що це драйвово, активно, красиво. Після сходження можна відпочити у чанах чи поїхати кататися на позашляховиках.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 260 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 33219
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика