Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні за 5 років створено 200 равликових ферм
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 17.06.2020 17:32


В Україні за 5 років створено 200 равликових ферм      В Україні працюють близько 200 равликових ферм. Загалом вони виробляють близько 800 тонн живих равликів. На експорт в минулому році поставили близько 300 тонн. Про це повідомляє Державна служба статистики України
     
     Правда, сертифіковані лише 17 компаній. Також, в Україні зростає число ферм, які займаються не лише вирощуванням, але й переробкою равликів.
     
     Так, у 2016 році фермерка Марія Недвига з Дніпропетровщини створила компанію Здравлик і почала вирощувати середземноморського равлика. В Україні тоді вже працювали кілька виробників виноградних або просто звичайних садових равликів, повідомляє сайт Дніпроград.
     
     З цих молюсків виробляють складні і дорогі речовини: слиз равлика (заморожений або в вигляді сухого порошку), равликові пептиди – унікальні компоненти для світової фармацевтичної, харчової та косметологічної промисловості.
     
     Від продажу сировини – живих равликів, компанія майже відмовилася, перероблена високотехнологічна продукція має більшу додану вартість, при цьому в Україні культури споживання продуктів улітководства (геліцекультури) немає.
     
     Усередині країни ікру постачають в преміальні торгові мережі, продають через спеціалізовані сайти і ресторанних дистриб’юторів. Коштує вона від 800 грн за 30 грамів.
     
     Потужність ферми дозволяє виробляти до 100 кг вуличної ікри в місяць, говорить Недвига. Середня вартість її на міжнародному ринку сягає 100-150 євро за 100 грамів. Однак потрапити на цей ринок непросто в равликовому бізнесі жорстка конкуренція.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 453 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 33238
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика