Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Вінниччині винороб виготовляє вина з буряку, моркви та рукколи
Автор: Алексей Журов      Дата: 30.06.2020 22:11


     Кульбаба, буряк, морква, руккола і базилік — нестандартний, але цікавий матеріал для створення вина, вважає вінничанин і винороб з 15-річним стажем Олександр.
     
     Вінничанин Олександр винороб з 15-річним стажем. У його підвалі близько півсотні видів вина з різних ягід і плодів. Робить його він цілий рік. Не тільки влітку і восени. Після новорічних свят – з мандаринів, лимонів, ананасів. Навесні – з молодих кульбаб.
     
     «Основні нотки, від кульбабки, від такого весняного меду. Спробуйте», – Олександр протягує келих.
     
     Вино у його виконанні абсолютно натуральне. Використовує воду, цукор, або фруктозу, живі бактерії цитруси та родзинки. Основний матеріал збирає у власному садку. А також і на городі. Буряк нарізає великими кубиками або моркву дрібнить на тертці не для ароматного борщу – через кілька місяців з овочів буде вино.
     
     Але спочатку два кілограми нарізаних овочів заливає чотирма літрами кип’яченої води. У темному місці відстоює три дні та періодично збовтуючи. Після цього сік відокремлює від макухи. Додає 500 грамів цукру і жменьку родзинок. За такою пропорції цукор підсипає ще два рази протягом тижня. Час від часу збовтуючи. Закриває кришкою для виноробства.
     
     «Дайте йому десь півтора місяця бродити. Не забувайте, що місткість треба залити рідиною не до країв. Залишити місце для бродіння. Щоб там повітря було. Щоб воно вам не «взірвалось». Бо у мене стеля один раз була, як зіркове небо», – попереджає Олександр.
     
     Після процесу бродіння рідину зливає від осаду і ставить на кілька місяців у погріб. Саме таке нестандартне вино користується особливим попитом. До нашого приходу його встигли продегустувати до останньої краплі.
     
     Тепер винороб чекає новий урожай. Буряк та морква вже підростають. У цьому році також хоче спробувати напої із зелені руколи і базиліка.
     
     Для винороба-експериментатора створення ексклюзивних вин — хобі. Авторським технологіям готовий навчити всіх охочий. І нагадує, що надмірне вживання алкогольних напоїв шкодить здоров’ю.


Автор: Алексей Журов прочтений: 145 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 33417
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика